S PJESMOM NA USNAMA

tekst i foto: Marija Kukić
marijaKutjevo-Požega/ Kad si „zaposlen“ u najvećoj firmi u zemlji, kada na grbači nosiš nekoliko desetljeća života, kada imaš vremena za izvoz, što ti drugo preostaje nego potražiti nekakvu zanimaciju.

Onda se učlaniš u Maticu umirovljenika Hrvatske i počinješ se baviti različitim aktivnostima.

Jedna od aktivnosti je rad u pjevačkoj skupini. Umirovljenice i umirovljenici grada Kutjeva intenzivno su se dva puta tjedno pripremali za Smotru pjevačkih zborova.

Petnaesti puta zaredom održali su se u Požegi u svečanoj sali  „Sara“ susreti glazbenih sekcija i zborova umirovljenika Požeško-slavonske županije. Nastupilo je oko 200 pjevača.

Umirovljenici grada Kutjeva nastupili su tek drugi puta  i zaslužili sve pohvale i dugotrajni pljesak svih nazočnih. Nastupili su (kao i svi ostali) s tri pjesme: “Ružo crvena”, “Sinoć kad je pao mrak” i autorskim uratkom “Moja graševina”, voditeljice zbora Ljerke Šestak.

Pripomena; Ja nisam pjevala, bila sam u ulozi taxi-vozača.

Osim Kutjevčana nastupilo je još devet mješovitih pjevačkih skupina iz: Brestovca, Čaglina, Jakšića, Kaptola, Pakraca-Lipika, Pleternice, Požege, Velike i Vetova. Neke skupine imale su instrumentalnu pratnju, neke nisu. Moji  su pjevali bez pratnje glazbala, ali su besprijekorno odradili svoj posao. A da je to uistinu tako, kazuje činjenica da je mješovita pjevačka skupina kutjevačkih umirovljenika odabrana  za nastup na državnoj smotri. Ne zna se još kada i gdje, ali bit će. Ići će se! Nadam se da će dostojno predstavljati našu županiju.

Sve je na kraju završilo svečanim ručkom, druženjem i plesom uz živu glazbu. O, što su neumorne i hitre noge umirovljeničke! Nitko se nije žalio da ga noge ne služe.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments