HRVATSKO ODLIČJE ULRICHU KNÜPPELU

foto: arhiv Veleposlanstva RH
Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, dr. Miro Kovač je u Veleposlanstvu RH u Berlinu, predao  hrvatsko odličje-hrvatski pleter,  njemačkom bojniku, Ulrichu Knüppelu.
Odličje je Knüppelu  dodjelio predsjednik republike Hrvatske,  Ivo Josipović, za njegov primjeran i uspješan doprinos suradnji između Ministarstva  obrane Republike Hrvatske i  Njemačkog saveznog  ministarstva  za obranu.

više

GUSKE U MAGLI

ZNA SE!!!
PIŠE: Emil Cipar

Čitam pažljivo reportažu Romana Sole o javnim tribinama udruge „VOLIM HRVATSKU – NE EU“ u njemačkim gradovima, a sjećanja mi odvraćaju pažnju.
Bože …kao da je jučer bilo, a ima tomu već dvadeset godina. Rane devedesete. Dopisnik sam „Večernjeg lista“, a događa se krupna povjest. Po njemačkim gradovima, tribine, protesti, demonstracije…
Hrvati u Njemačkoj namirisali toliko očekivanu slobodu. Na tisuće se okupljaju…

više

VOLIM HRVATSKU

TRIBINE UDRUGE “VOLIM HRVATSKU – NE U EU”
piše: Romano Sole

Udruga “Volim Hrvatsku – ne u EU” je gostovanjima u tri njemačka grada (München, Stuttgart i Köln) započela seriju tribina, koja će se nastaviti slijedećih nekoliko mjeseci te obuhvatiti većinu hrvatskih gradova. Razlog održavanja ovih tribina je, kako je na münchenskoj tribini izjavio predsjednik udruge Roko Šikić, priprema hrvatskog naroda na iznimno važnu i sudbonosnu referendumsku odluku o ulasku ili neulasku u EU:
-Uvjeren sam da će hrvatski narod još

više

S DRUGE STRANE OGLEDALA

ISELJENIČKE PRIČE
piše: Sonja Breljak

 

Redovi …dugi redovi! Sve do samih izlaznih vrata. Čeka se na broj …pa na proziv broja …ispunjavanje papira …prijavu …pa dalje …gdje god kažu, kud upute, prevedu, objasne, što god narede. Nema puno izbora. Ostaješ! Ili odlaziš!
Prostorija prepuna odraslih, djece, odjeće, stvari. Miješaju se razni jezici, ruski, arapski, vijetnamski …zna se čekanje otegnuti i na cijeli dan……

više