“ŽIVA ZAJEDNICA” ZA STUDENI

tekst: Adolf Polegubić
Zz naslFrankfurt am Main/ Iz tiska je izašao novi broj Žive zajednice za studeni, glasila Hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koji izlazi od rujna 1978. u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Od vijesti iz opće Crkve ističe se ona o pohodu pape Franje Gruziji i Azerbajdžanu. Tu su i brojne vijesti iz domovinske Crkve u rubrici Iz Crkve u domovini. U novom broju može se iscrpnije čitati o godišnjem pastoralnom skupu hrvatskih pastoralnih djelatnika iz zapadne Europe, održanom u Vierzehnheiligenu kod Bamberga, o sakrametima i pastoralu obitelji. Na skupu se okupilo više od osamdeset sudionika i sudionica, a po tri predavanja o toj aktualnoj temi održali su dr. Ante Mateljan i dr. Alojzije Čondić s KBF-a u Splitu.

Tu je i iscrpno izvješće o petom susretu hrvatskih studenata iz Njemačke, koji je održan u Berlinu, a na kojem su predavanja održali apostolski nuncij u Njemačkoj, nadbiskup mons. Nikola Eterović i dr. Davor Pavuna.

Dr. Boris Vulić u sklopu rubrike Duhovna djela milosrđa ovoga je puta prilog posvetio djelu milosrđa „Nepravdu strpljivo podnositi“. U novom broju su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj.

Tu su i redovne rubrike – Dječji kutak, posvećena sv. Nikoli Taveliću, i rubrika Mladi i mediji, u kojoj ovoga puta komunikolog dr. Danijel Labaš odgovara na pitanje, komunicira li danas čovjek ili uređaj. U novom broju donosi se i prilog o poznatom hrvatskom glazbeniku Mati Lešćanu, koji je djelovao u Frankfurtu na Majni, u povodu njegove 80. obljetnice rođenja i 25. obljetnice smrti.

Delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina svoju je Poruku u sklopu priloga na njemačkom jeziku naslovio „Pastoral obitelji“. Glavni urednik Žive zajednice dr. Adolf Polegubić u uvodniku piše o dragocjenim susretima hrvatskih studenata iz Njemačke, koje već petu godinu organizira Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta, ove godine zajedno s Hrvatskom katoličkom misijom Berlin. „Ovi studenti žele više. Stoga, podržimo ih u njihovim nastojanjima, već na njihovu 6. susretu sljedeće godine u Njemačkoj“, istaknuo je.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments