SAČUVAJMO JEZIK MATERINSKI

Božićna priredba Hrvatske nastave i predstavljanje knjige “Priča božićnih kolača”

Pozivnica (4)Berlin/ Hrvatska nastava Berlin poziva na tradicionalnu božićnu priredbu učenika koja će se održati u nedjelju, 11. prosinca u 13 sati u dvorani HKM Berlin, Feldstr. 4, 13355 Berlin.

U sklopu programa bit će upriličeno i predstavljanje knjige/slikovnice Vlaste Morović “Priča božićnih kolača”, uz prisustvo autorice.

Ovu slikovnicu autorica je napravila iz stečenog iskustva u radu i pedagoških pobuda, posvećujući je upravo hrvatskoj djeci u inozemstvu, kako bi u božićnom ozračju lakše sačuvali svoj identitet i razvili i očuvali ljubav prema materinskom jeziku:

Proca Bozicnih kolaca naslovnica“Poruka slikovnice je da se veselimo Božiću i da djeca čitaju, tu osobito mislim na našu djecu u inozemstvu. Posebno sam napisala posvetu za njih jer je važno da ne zaborave vrijednost svog hrvatskog jezika”

“Djevojčicama i dječacima hrvatskog porijekla, na koje čekaju naljepše hrvatske priče i pjesme, našoj djeci u svijetu koja još trebaju naučiti  svaku hrvatsku riječ” (prof. Vlasta Morović, autorica)

Dođite i  uživajte u pjesmi i božićnim kolačima, obradujte Vašu djecu i unuke slikovnicom i nadahnite ih ljubavlju prema materinskoj riječi i domovini uz toplo obiteljsko ognjište u ozračju Božića!

Predstavljanje slikovnice organiziraju Hrvatska nastava Berlin i HKD V.F. Mažuranić.

Više o autorici i slikovnici

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments