BOG PITA: A GDJE SI TI

Berlinska Biskupija je zajedno s misijama na materinjem jeziku proslavila blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

tekst i foto: Sonja Breljak    ….foto album

036Berlin/ U poznatoj St. Hedwig katedrali je svečanim misnim slavljem kojem su nazočili predstavnici brojnih misija i kršćanskih zajednica na materinjem jeziku, proslavljen blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Misno slavlje je predvodio nadbiskup dr. Heiner Koch a koncelebrirali su i misnom slavlju nazočili i brojni svećenici misija među kojima i voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin, fra Frano Čugura i dušobrižnik fra Edvard Sokol.

030Kao što je i uobičajeno kod ovog, godišnjeg okupljanja vjernika raznih nacionalnosti, čitalo se i pjevalo na različitim jezicima: njemačkom, poljskom, hrvatskom, arapskom, engleskom, talijanskom ….

Ovo svečano misno slavlje glazbeno su pratili: Klapa Powerelo iz Hrvatske katoličke misije, glazbena skupina misije na engleskom jeziku, potom i tenor Paul O´ Neill i na arguljama Thomas Sauer.

068 (2)Nadbiskup Heiner Koch je u kratkoj ali vrlo konciznoj i jasnoj propovijedi iznio zapažanja o “današnjem svijetu punom nesreća, ratova, bolesti, nezadovoljstava, krađa i ubojstava, o zlu koje definitivno postoji. Tom zlu i tamu, jedino je Bog u stanju oduprijeti se. Svjetlo svijeta nije uništeno. I mi smo pozvani oduprijeti se zlu, biti dio borbe protiv zla, sudjelovati. Bog svakog od nas ponaosob pita: A gdje si ti?”

Ovoj blagdanoj misi nazočili su i predstavnici brojnih veleposlanstava, među kojima i  predstavnici Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Filipina, Brazila, Italije, Portugala, Poljske, Mozambika …

Nakon misnog slavlja, u dvorani je priređen prijam gdje su vjernici i svećenici nastavili s ugodnim druženjima i razgovorima.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments