KONCERT PIJANISTICE TONJE ČUIĆ

Karslruhe/  Njemačko-hrvatska Zajednica Karlsruhe, prema obavijesti njene predsjednice Mirjane Diminić koja nam je ljubazno poslala program i poziv, organizira koncert hrvatske pijanistice Tonje Čuić, u subotu 27. siječnja 2018. godine u svečanoj dvorani dvorca Karlsburg u Karlsruhe-Durlach.

U programu koncerta su: Alexandar Nikolajevitsch Skrjabin, Leoš Eugen Janaček, Boris Papandopulo, Ludwig van Beethowen i Frederic Francois Chopin. 

Cijena ulaznice je 14 eura u predprodaji a na večernjoj blagajni je 20 eura.

Tonja Čuić (1989), pijanistkinja je iz Hrvatske, koja živi i radi u Karlsruheu, Njemačkoj. Svoje glazbeno obrazovanje započela je u dvanaestoj godini kod profesorice Branke Facini Vrhovski, preddiplomske studije kod profesora Ljubomira Gašparovića u Zagrebu i master studije kod profesora Petera Eichera u Karlsruheu, Nemačkoj.

Dobitnica je brojnih nagrada tijekom  studija, kao sto su Dekanova nagrada, Rektorova nagrada i nagrada Ministarstva za odgoj, obrazovanje i sport, kao i dvije druge nagrade na međunarodnim natjecanjima.

Tonja 5Aktivno je sudjelovala na seminarima uglednih svjetskih pedagoga (Karl – Heinz Kämmerling, Eugen Inđić, Konstantin Bogino, Boris Romanov, Pascal Roge, Edouard Hubert, Eldar Nebolsin, Anthony Spiri, Nina Tichmann, Gottlieb Wallisch, Martin Hughes, Avedis Koumdyian).

Dobitnica je stipendije Univerziteta za glazbu u Beču za sudjelovanje na ljetnjoj akademiji u Semmeringu u kolovozu 2009, te stipendije za sudjelovanje  na ljetnjoj akademiji u Nici, Francuskoj, gde je radila s jednim od najznačajnijih francuskih pijanista – Paskalom Rogeom.

Nastupila je s Komornim orkestrom Hrvatske vojske pod rukovodstvom maestra Tomislava Facinija, Zagrebačkim komornim orkestrom pod vođstvom Oresta Shourgota i Hrvatskim komornim orkestrom pod vođstvom Filipa Sljivca.

Kao solistkinja, solistkinja s orkestrom ili u duetu održala je koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Portugaliji i Finskoj.

Godine 2012. počela se intenzivno baviti povijesnim instrumentima i Bečkom klasikom te je i upisala svoje druge postdiplomske studije u klasi profesora Kristiana Nyquista u Karlsruheu, Njemačkoj.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments