ZAHVALA VOLONTERIMA

tekst i foto: Sonja Breljak ….foto album
016Berlin/  Večernjom svetom misom koju je predvodio župnik fra Frano Čugura, obilježen je u petak dan svetog Sebastiana, zaštitnika njemačke župne zajednice u kojoj i s kojom paralelno, dijeleći crkvu svetog Sebastiana, društvene prostorije kao i župnika, djeluje već više godina i Hrvatska katolička misija Berlin.

Svojevremeno je bila jedna od prvih misija u Njemačkoj u kojoj je hrvatski svećenik istovremeno vodio i njemačku zajednicu u hrvatsku misiju. Donijelo je to nova iskustvima i Nijemcima i Hrvatima.

Na misnom slavlju na dan svetog Sebastiana, zajedno su, iako ne u velikom broju, i Nijemci i Hrvati. Čita se i pjevaju se pjesme i na njemačkom i na hrvatskom jeziku.

Nakon misnog slavlja, zajedništvo se produžava i u župnoj i misijskoj dvorani. Tradicionalno, prigoda je to svećenicima, zahvaliti volonterima kako njemačke župe tako i hrvatske misije. I jedni i drugu ulažu slobodno vrijeme, volju i trud da pastoralni rad, okupljanje odraslih, mladih i djece, bude životan i duhovan.

Brojni su volonteri na čiji račun ide zahvala koju je i u ime svoje subraće, izrekao fra Frano Čugura: članovi župnog vijeća, ministranti, pjevači, čitači, svi koji u bilo kojem obliku pomažu da ove dvije zajednice jedna uz drugu i same za sebe, funkcioniraju kao dobro ugođeni instrumenti, na zadovoljstvo svih vjernika.

Nakon kratke zahvale, upriličena je zajednička večera. A potom su članovi zbora prionuli uz pjesmu. Harmonika su se primili Marko i Ivica, zapjevali redom, voditeljica zbora Matija pa članovi: Boro, Marija, Anđica, Nevenka, Marija, Ljubica, Biljana, Marija, Ivica, Boja, Mira, Petar… a pridružili im se i svećenici fra Rade i fra Edi, đakoni i drugo osoblje…

Bila je to ugodna večer zahvale njemačko-hrvatskim  vjernicima koji su važan dio dobrog funkcioniranja župne zajednice svetog Sebastiana i Hrvatske katoličke misije. S pravom upriličena.

 

foto album: Zahvala volonterima HKM Berlin i župe svetog Sebastiana na dan svetog Sebastiana

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments