ZALJUBLJENA SRCA ZAGRIJALA STUTTGARTSKI „VELEBIT“

tekst i foto: Josip Mayer
SAM_4781Neki manje upućeni govore  da je  Valentinovo  američka izmišljotina. Povijest nam ipak govori drugačije. Najpoznatija teorija o nastanku ovog praznika potječe iz Rima, još dok je kršćanstvo bilo potpuno nova i mlada religija. Tadašnji car  Klaudije I. naredio je svim vojnicima da se ne smiju ženiti ili zaručivati jer se bojao da se vojnici neće htjeti boriti, već će radije ostajati kod kuće sa svojim obiteljima.

Legenda kaže da se oni, koje mali anđeo Kupid pogodi svojom strijelom, odmah zaljube. Valentinovo se danas slavi diljem  Europe i svijeta i vole ga i stariji  i mladi.

Upravo u vrućem ljubavnom ozračju proslavilo se  Valentinovo u HKŠU „Velebit“ u  Stuttgartu. Bilo je to u subotu 18. 2. 2017. a početak je bio u 19 sati. Uz domaća jela, krafne, kolače i piće i odličan odaziv gostiju, mladi predsjednik gospodin Stjepan Bašić, pozdravio je goste zaželjevši im dobrodošlicu i zahvalivši svima koji su aktivno sudjelovali u organizaciji proslave. Predsjednik je zamolio goste, naravno one koji to hoće i žele, da se slobodno učlane u HKŠU „Velebit“. Tako pomažu sebi i udruzi u cjelini.

SAM_4735Nakon toga započeo je „Ples srdaca“ u kojemu je sudjelovalo oko 30 parova.  Bilo je vrlo zanimljivo i plesati, i gledati  tko će dobiti koga za plesnog partnera obzirom da su „srca“ bila izmiješana. Na njima su bila zanimljiva imena poput: Vuk i Crvenkapica, Tito i Jovanka, Ivica i Marica, Romeo i Julija… Zatim se išlo na izvlačenje parova. Zadnjih 6 parova dobilo je balone među trbuhe, pa kasnije među glave i morali su ih plešući tako dugo držati dok jedan ne ispadne. Na kraju je zadnji par dobio nagradu – tortu u obliku srca.

Naravno, fotkalo se tu, ali i ljubilo na sve strane.

Za zabavni dio zaslužni su bili ovaj puta Trio Melody koji su svojim pjesmama zagrijavali zaljubljene goste do kasno u noć.

A dobre glazbe i zabave nikada dosta, pa se u tom smislu već sada najavljuje u subotu 11.3.2017. povodom  Dan žena zabava i druženje, uz izvrsnu glazbu, domaće vino i specijalitete domaće kuhinje.

Ulaznice se mogu rezervirati na tel: 01714250315, 01774021012,  01637201638, 01738596243

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments