NAŠI BISERI IZ MARINACA

Likovni umjetnici, Ankica i Ante Karačić posjetili Osnovnu školu u Marincima

tekst: Ante Karačić
foto: Emily i Clara
unnamed (5)Bili smo s unukama u OŠ u Marincima (općina Nuštar, Vukovarsko-srijemska županija, op. u.)

Bilo je prekrasno!

Škola izgleda čarobno, u jednom je selu koje je totalno stradalo u ratu. Stanovnici su miješani, ima i Roma, Srba, Mađara i većinskih Hrvata.

Svi su bili u ratu u prognanstvu. Sada imaju Dan škole pa će izložiti radove Glagoljice.

unnamed (3)Vođeni našim natjecajem Glagoljice, nastavnice su s djecom uradile karnevalske kostime od slova glagoljice i osvojili ponovo prvo mjesto. Time su svih 32 đaka izborili besplatno ljetovanje na moru (zamislite, nitko od njih ne zna plivati!).

Još, pozvani su i da učestvuju na karnevalu u Opatiji. Mi smo presretni, zbog toga. Naše unuke su oduševljene s djecom i školom. Ankica im je održala sat likovnog i na kraju je od djece dobila frenetičan aplauz. Na fotografijama se vidi da su djeca pratila Ankicu kao da se radi o nekoj zanimljivoj cirkuskoj točki.

S pažnjom su pratile i njihove nastavnice Marija Lesandrić i gospođa Škrabo. One su definitivno dva najbolja likovna pedagoga u Hrvatskoj. To pokazuju nagrade koje su postigle s jednom područnom školom.

unnamed (4)Inače,  putujuća izlozba Glagoljica u dječjem oku i srcu, nastavlja se. Radovi su već stigli iz Subotice i bit će izloženi u Marincima za Dan škole.

Dakle, Iserlohn-Rim, Molizo-Pašman-Zadar-Zagreb-Subotica i Marinci.Izložba će ići dalje, tko zna gdje će stati. Od “projekta godine” će sigurno doći do “projekta deset godina”.

Za to su zaslužni mnogi ali ponajviše naši mali Marinčani jer imaju desetoro nagrađene djece.

unnamed (7)

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments