OKUPLJENI OKO ZAJEDNIČKIH KORIJENA

tekst i foto: Sonja Breljak   …foto album

077Berlin/ U vrlo lijepoj atmosferi, u plesu i pjesmi, organizirana je i ostvarena druga po redu Večer Hrvata Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin.

S par pozdravnih riječi posjetiteljima su se  obratili: predsjednica i dopredsjednik Hrvatske zajednice, Mira Kiš i Ivan Vidović. A sve je pozdravio i značenje poštivanja i njegovanja svojih korijena istaknuo i Ante Cicvarić, opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj koji je ovoj večeri nazočio zajedno s Ivanom Karanušić, prvom tajnicom Veleposlanstva.

Ante Cicvarić je, između ostalog,  rekao i kako je u Berlinu preko 20 tisuća Hrvata te da trebaju i oni koji nisu tu, čuti  i saznati za mogućnost okupljanja i njegovanja svojih korijena, identiteta i kulture u Hrvatskoj zajednici u Karl-Marx-Strasse u Berlinu.

Kroz program večeri vodila je potpisnica ovih redaka.

137Tradicionalne pjesme iz Bosne i Hercegovine, “Djevojka je zelen bor sadila” i “Bosa Mara Bosnu pregazila” zapjevala je Mješovita pjevačka skupina (članovi iz Bugojna i Jajca) a Veliki folklor Hrvatske zajednice koji vodi Ankica Prskalo, izvrsno je zaplesao plesove (“Žegarasto kolo” i “Sirotica”) iz Bosne i Hercegovine.

U ovoj Večeri Hrvata Bosne i Hercegovine posjetitelje su do kasno u noć, glazbeno zabavljali Tomi i Dražen.

Sljedeća zabava u Hrvatskoj zajednici je Slavonska večer, u subotu 13.05.2017. Goste će zabavljati Tamburaški sastav “Zlani vezovi” iz Reutlingena kod Stuttgarta.

Cijena ulaznice je 15 eura u predprodaji, a na večernjoj blagajni je 20 eura.

027

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments