I HRVATSKA ZAJEDNICA NA “TANZ IN DEN MAI”

unnamed (2)Berlin/ Prosvjedi u Slavonskom Brodu, makismirsko okupljanje u Zagrebu, neredi u berlinskom Kreuzbergu, tradicionalne sindikalne demonstracije u centru Berlina …i tome slično, a bilo je toga poprilično u povodu 1. svibnja, kako u hrvatskim tako i njemačkim i drugim gradovima širom Europe i svijeta.

Nešto od toga postalo je tek kurtoazan dio cjelokupnog folklora koji prati Praznik rada a ponešto je opet zadržalo i po koju varnicu sindikalnog demonstriranja i protestiranja protiv sve jačeg jaza između bogatih i siromašnih i zanemarivanja radničkih prava.

unnamedSlikom evo, biramo ovaj detalj: Članovi folklora Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin sudjelovali su, već drugu godinu za redom, u programu “Tanz in den Mai” što se, u povodu 1. svibnja organizira u poznatoj, prelijepoj, rascvjetaloj površini berlinskoga parka “Britzer Garten” u kojemu upravo cvjeta tisuću tulipana i sve blješti od divnih boja prirode.

Nastupilo je oko 180 plesača. Članovi folklora Hrvatske zajednice Berlin, predvođeni voditeljicom folklora Ankicom Prskalo te podržani od Mire Kiš i Ivana  Vidovića, predsjednice i dopredsjednika Hrvatske zajednice, u najljepšem načinu predstavljanja i udruženja i zemlje porijekla, plesali su ovom prigodom Zagorske plesove.

unnamed (1)

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments