MISE, PREDAVANJA, PROSLAVE…

 Iz Obavijesti Hrvatske katoličke misije Berlin

crkva1-U srijedu je u 18.00 sati molitva krunice, sveta misa i klanjanje za domovinu.

-U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Sveta misa je u 18.30 sati u crkvi sv. Sebastiana.

-U subotu je blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Svečana sveta misa je u 11.30 sati u crkvi sv. Sebastiana.

-Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske pozivamo na predavanje koje će na temu “Otkrivati hrvatsku prošlost: Projekti, arhivi i sjećanja” održati dr. don Josip Dukić, profesor povijesti na katoličkom fakultetu u Splitu. Predavanje je u petak u 19.15 sati u misijskoj dvorani.

-U subotu 24. 6. u 20.00 sati, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizira svečano obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske. Zabava se održava u prostorijama  prostorijama Hrvatske zajednice na adresi Karl-Marx-Straße 204-206, Berlin-Neukölln. U svečanom programu sudjeluju: Srednji folklor Hrvatske zajednice, Muška klapa Poverello i tenor Ivan Tursić, pjesnikinja iz Hrvatske, Slavica Sarkotić, kao i berlinska glazbena skupina  „Plamen“. Ulaz je slobodan  i besplatan i svi ste pozvani!

-U nedjelju je u 11.30 sati svečana misa zahvalnica za domovinu koju će predvoditi i propovijedati dr. don Josip Dukić.

-Prošle nedjelje smo skupljali priloge za msijsku djelatnost franjevca kapucina fra Ivice Vrbića, koji djeluje u siromašnoj Boliviji. Zahvaljujući vašoj dobroti skupili smo i poslali 12.662, 62€.

Osim toga prošli tjedan smo, dobrotom jednog vjernika koji je darovao 600€, poslali za liječenje dviju djevojčica, Marcele iz Osjeka i Petre iz Zadra po 300€.

Neka vas dragi Bog ispuni svojim blagoslovom i nagradi za ljubav koju iskazujete.

-Nikolina, studentica 5. godine građevine na tehničkom veleučilištu u Zagrebu, dobila je priliku odraditi stručnu praksu u jednoj firmi u Berlinu. Ova praksa će joj pomoći pri pisanju diplomskog rada. Praksa joj započinje u kolovozu ove godine i traje do studenog (10.11.2017). Bilo bi lijepo ako bi je netko mogao primiti ili pomoći pri traženju povoljnog apartmana, wohngemeinschaft ili slično.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments