GROZDOVI OD STAKLA

NOVA KNJIGA: IVANA OPAČAK-  “GROZDOVI OD STAKLA”/”CLUSTERS OF GLASS”

Stigla je… Nakon duuuga tri mjeseca u tiskari… (Zaboravih probleme.)

Sad sam sretna i ponosna! Moja druga zbirka! Draga Sonja, kad dođete u Brod, rado bih Vas vidjela i darivala…

Ovako nam piše Ivana Opačak, suradnica Hrvatskoga glasa Berlin u rubrici Poezija. I ja jedva čekam ovogodišnji odlazak u dragi Slavonski Brod i susret sa Ivaninom knjigom naslova “GROZDOVI OD STAKLA”/”CLUSTERS OF GLASS”.

Ova dvojezična zbirka pjesama (47 pjesama na hrvatskom i 47 na engleskom – svaka ima svoj prijevod/par) Ivane Opačak tiskana je u njenoj vlastitoj nakladi u slavonskobrodskoj tiskari BEST.

Recenzentice i lektorice su Katica Mihaljević, umirovljena profesorica hrvatskoga jezika iz Slavonskog  Broda koja danas živi u Zagrebu, i Lynn Barany, kanadska pjesnikinja koju je autorica upoznala putem maila.

Naslovnicu i likovne priloge u knjizi uredila je autoričina draga prijateljica Snježana Simeon, članica KLD Berislavići. Uredništvo zbirke potpisuje autorica.

Pjesme su egzistencijalne, ljubavne i duhovno-religiozne tematike… podijeljene u 5 opusa: Grozdovi od stakla, Majci Zemlji, Poziv, Čarobno jutro i U potrazi za sobom.

Zbog skromne naklade (150 primjeraka) knjiga nije na prodaju.

Na kraju pisma Ivana Opačak nam je ovako napisala: – Evo jedne prigodne pjesme koja će biti jednom u trećoj zbirci. Vjerujemo tome. Te danas u rubrici Poezija objavljujemo pjesmu iz te Ivanine buduće, treće zbirke, naslova: “Otisak u vječnosti”.

Pjesme, zbirke…otisak su pjesnikovova duha u vječnosti. Na tom, netom tiskanom  otisku, Ivani najtoplije čestitamo!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments