PILULA

piše: Marija Juračić
Pilula-za-vezbanje-vezbanje-za-lenstine3Već se neko vrijeme na televiziji vrti reklama u kojoj se nesretna, radom i djecom premorena žena, uzimanjem samo jedne pilule pretvara u sretnu i zadovoljnu ženu, majku, kraljicu. Ne, nemojte krivo shvatiti. Poslovi nisu nestali. Oni su još tu. Možda su se i povećali, ali sada ih ona, zahvaljujući piluli, lako obavlja. Čak se stigne i igrati s vlastitom djecom!

Ali to nije sve. Pilulu uzima i njezin suprug pa se i on veselo pridružuje obiteljskom udarništvu. Sada na scenu stupa humanitarni aspekt cijele akcije, jer se propagira obiteljsko pakiranje pilula, koje, valjda, u konzumente uključuju i djecu.

Vlado hrvatska, što se čeka!? Pa u piluli je izlaz! Mala pilula za velika rješenja! Treba je samo dijeliti ovom nezahvalnom narodu pa neće stalno brontulati oko niza neatraktivnih sitnica; zašto nam je cijena rada najviša u Europi, a plaće najniže, zašto mirovine  jedva pokriju režije, zašto su podobni postali bogataši, zašto ima toliko ovršenih, deložiranih, zašto se ima para za limuzine i propale feudalce, a lijekova za djecu nema! Zašto mladi traže život izvan Lijepe Naše?… Zašto, zašto?

Samo pitaju i pitaju.  Pa i vragu bi već dosadili, a tko zna što bi im još moglo pasti na pamet? Ovako… jedna pilulica dnevno i svi zadovoljni.

Povjeravam svoju zamisao zetu, a on me pogleda nekako čudno pa zaključi:

„E, moja punice, meni pilula ne treba. Ja sam odavno na vaše ideje cijepljen.“

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mirko popovic
mirko popovic
6 years ago

Ovo je za čistu peticu! Progovara čovjek. Radi ljudskih prava. Koja uglavnom nikada nije ostvario. Nadati se da će nekome, tko izmišlja prava, jednom, neka pilula pomoći da pogleda svijet iz drugog ugla. I bude svijestan svojih grijeha i nepravde koju zbog tih grijeha ne trpi vinovnik, već naivan, nedužan narod. Možda da percepcija dobaci i do Njenog veličanstva neodgovornosti-nebrige… To opet zavisi od doziranja navedenog medikamenta.