SKUPI ŠTANDOVI FESTIVALA NACIJA

tekst: Sonja Breljak
foto: Hrvatska zajednica
pragerplatz1Berlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin je i ove, kao i niz prethodnih godina, sudjelovala na Festivalu nacija u berlinskoj općini Charlottenburg-Wilmersdorf.

Uobičajeno, Hrvatska zajednica se na ovom festivalu u općini koja je dugi niz godina prijatelj s našim Splitom, predstavi nastupom folklora na pozornici te organizira svoj štand s gastronomskim ponudama što bude lijepa prezentacija a i prigoda za zaradu i osiguranje sredstava potrebnih za samoodržanje ovog udruženja.

No, ove godine se Hrvatska zajednica predstavila samo nastupom folklora te nije organizirala štanad na ovom festivalu. O razlozima nepostavljanja štanda na Festivalu ancija, Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice rekla nam jeukratko sljedeće:

-Ove godine se Hrvatska zajednica na Festivalu nacija predstavila nastupom folklora, izveli smo splet slavonskih plesova. Na festivalu sam susrela i Reinharda  Naumanna, gradonačelnikom općine Wilmersdorf-Charlottenburg. Srdačno smo se pozdravili i kratko porazgovarali. Napomenuo je da mu je žao što Hrvatska zajednica nema svoj štand na Festivalu kao što je to bilo svake godine. Ove godine organizator ceteringa na Festivalu traži da se prilično puno plati za štand. To je odprilike tako sad kao na Karnevalu kultura  gdje smo morali odustati od štanda radi visoke cijene. Nama je jako žao što nismo na Festivalu i sa štandom ali  to jednostavno ne možemo, rizik je velik, štand skup a nema se puno zarade, što su nam  ove godine potvrdili i s drugih štandova, rekla nam je Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice Berlin.

prager0

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments