MUKE PO ZANOKTICI

piše: Marija Kukić
Ovih dana imala sam doista  „ozbiljnih“ problema. Mučila me zanoktica na prstu desne ruke. Osim neugodnog osjećaja peckanja, još je u pitanju i desna ruka. Kako lijevom rukom i kojim „alatom“ odstraniti tu neugodu?

Znam da u kući imam škarice za nokte, ali gdje su? Tko će ih pronaći? Tako sam ih  dobro  „spremila“ da im se zametnuo svaki trag. Pokušati s velikim škarama!? Makar šta! Ovako oslabljenog vida, mogla bih odrezati i komadić mesa na prstu. Grickalicom za nokte? O, ne! S njom bih mogla uz sve ovo odrezati i komad nokta.

Našla sam se na mukama. Kako si pomoći? Onda sam se sjetila! Bravo za mene! Pa ja sam prije nekoliko dana  dobila na poklon novi komplet pribora za nokte. Radost mi zasja na licu! Evo, moj problem bit će uskoro riješen!

Ali, nije to išlo baš tako jednostavno! Škarice sjajne i blistave nisu se mogle otvoriti. Ne ide, pa ne ide!!! Pomislih u sebi: „Tako rijetko dobivam poklone, a kada ih i dobijem, u njima je uvijek nešto neispravno.“

Pomalo razočarana požalim se kćerki: „Ove nove škarice iz kompleta ne daju se otvoriti!“ Ona me samo zagonetno pogleda, nasmiješi se i ne reče ništa.

Nakon nekog vremena dobijem ja na tablet fotografiju na kojoj su moje nove škarice i uz sliku popratni tekst upućen nećacima, mojim unucima. Nagradno pitanje glasi:

„Baka (tj.  ja) je dobila pribor za nokte. Kada je htjela  odrezati zanoktice novim škaricama, rekla je da ne valjaju i da se samo špic maaalooo otvori. Je li ona dobila potrgane škare ili postoji neka caka? Baka ne smije sudjelovati u nagradnoj igri. Nagrada je besplatno rezanje noktiju novim škaricama. Dobro proučite sliku!“

Unučica Ana slavila je svoj četrnaesti rođendan i prva je odgovorila: „Ima nekakav najlon na vrhu!“

Kćerka joj je odgovorila: „Bravo, Ančice! Danas ti je sretan dan. Osim što ti je rođendan, dobila si i gratis rezanje noktiju potpuno novim škaricama.“

Zatim su se izmjenjivale poruke: L O L!  Plakala sam od smijeha…  i što sve još ne! A kada sam i sama malo bolje pogledala fotografiju i škarice uživo, vidjela sam kako je sve u redu. Samo sam ja, sa svojim slabijim vidom i neiskustvom u skidanju zaštitne folije s vrha škarica, zakazala.

Još uvijek se smijemo na račun mojih „neispravnih“ škarica i moje nespretnosti. Što se tu može? Svatko ima svojih problema i muka, a moj problem zvao se – Muka po zanoktici.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments