KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst OČITOVANJE O POTRAZI ZA ODGOVORIMA

Slavonka/ 28.09.2017./ Iznenađujuće!!!Ipak se netko udostojao dati odgovore na postavljene točke. Meni je zgrozila rečenica koja kazuje da se taj rad NE PLAĆA i da je taj rad savjetodavne prirode. Pa tko može bolje savjetovati od osoba koje svakodnevno komuniciraju s ljudima, prate njihove potrebe i probleme? Sigurno bi radili uspješnije od onih koji to samo papirnato rade.

Josip Mayer/28.09.2017./ Eto odgovor je stigao pa kome pravo kome krivo. Kako je  i meni poznato, pismo je bilo adresirano na razmatranje.Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Te premjeru RH, gospodinu Plenkoviću. Pa se je za nadati i njihovog očitovanja. Upravo mi idu neke kugice po glavi. Ne bi li taj već zastarjeli model bilo dobro za budućnost mijenjati za neku kvalitetniju opciju, koja bi više zadovoljila i približila iseljenike domovini. Jer dosadašnji način izbora vladinih savjetnika za iseljeništvo, nije donio ni minimom od željenog očekivanja. Sa obzirom na to, da je Vladu RH potrebno savjetovati, osim ono društveno, i ono gospodarski, privredno i socijalno, te koješta drugo za opstanak života hrvatskih građana i države. Što bi ujedno pridonijelo više očuvanju i razvitku hrvatske zajednice i snaženju veza sa domovinom Hrvatskom. A za to raditi potrebna su i dugogodišnja, različita kvalitetna radna dugogodišnja iskustva vladinih savjetnika RH za iseljeništvo.

Zdenka Gleißberg/ 29.09.2017./ Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske ( NN 124/2011, Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske jest je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje pruža pomoć Vladi Republike Hrvatske u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske.* kraj citata*

Mene je ovo gore kopirano posebno iritiralo, Znaci sa nama se ovdje rekla bih manipulira i provodi stranacka politika, umjesto ocuvanje hrvatske kulture, obicaja itd.

Slavonka/29.09.2017./ Kada sam malo pozornije pročitala oba teksta, vidjela sam da moj komentar nije posve jasan pa bih ga željela malo dopuniti.

1.“Potraga za odgovorima“ upućena je predsjedniku Vlade gospodinu Plenkoviću, a očitovanje nije dao on osobno nego netko od članova Središnjeg odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

2.Objavljen je samo kratki životopis odabranih kandidata, ali ne i onih koji su se kandidirali. Ni riječi o ostalima.

3.Pravilnik o izboru kandidata nije predočen.

4.Ne možemo biti zadovoljni obrazloženjem odluke o izabranim članovima. Nameće se pitanje:“Jesu li izabrani članovi ujedno i članovi neke političke stranke?“

Nisu svi ljudi koji žive izvan Republike Hrvatske i pripadnici neke političke opcije. Tek toliko da se zna!

5.Nema popisa članova tijela koje je izabiralo članove Savjeta.

Zaključak: Odgovori na postavljena pitanja nisu cjelovita, površna su i samo jednim dijelom daju objašnjenja na postojeću problematiku.

Nadam se da će se čitatelji HGB složiti s mojim razmišljanjem.

Ante Karačić/ 29.09.2017./ Tek sada sam zbunjen. Tek sada mi nista nije jasno. Na slucaju mladog magistra Stipica se vidi da nije ocjenjivan ucinak-rad nego lobiranje-skupljanje potpisa.

To mu dodje kao u onom vicu kada je Hercegovac isao na regrutaciju. Komisija ga pitala koji bi rod vojske htio.On im odgovori mornarica. Komisija ga opet upita a da li znas plivat. Sav vazan im on odgovori ne znam ali mogu donijeti potpisanu potvrdu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments