ODGOVOR IZ KOJEGA JE “SVE JASNO”

Na ponovljena novinarska pitanja (od 01.listopada) upućena Zvonku Milasu, državnom tajniku Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, postavljena radi neodgovorenih pitanja iz pisma premijeru Plenkoviću o kojemu se očitovao Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, autorice Aleksandra Brnetić i Sonja Breljak, dobile su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, 02. listopada u 13 i 39 sati, sljedeću reakciju: “...zahvaljujemo na vašem novinarskom upitu. Isti smo zaprimili te ćemo vam, u primjerenom roku, dostaviti odgovor.” Na odgovor nije trebalo dugo čekati, stigao je već u 14 i 3o sati istoga dana. Potpisala ga je Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika. Odgovor prenosimo u cijelosti.

Poštovana gospođo Breljak,

poštovana gospođo Brnetić,

nastavno na vaš ponovljeni upit u svezi procedure izbora članova Savjeta, nanovo ukazujemo na prethodno dostavljeni odgovor koji vam je ovaj Ured uputio. Još jednom ističemo kako je postupak odabira članova Savjeta određen Zakonom o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, ne Poslovnikom.  Ističemo kako odabir članova Savjeta  nije natječaj za radno mjesto niti se time zasniva radni odnos, članovi Savjeta ne primaju nikakvu naknadu za svoj rad, uloga Savjeta jest savjetodavne prirode, kako je Zakonom i propisano.

Napominjem da je odabir izvršen temeljem dostavljenih prijedloga samih hrvatskih zajednica diljem svijeta. Procedura odabira i tijela koja su bila uključena u proces imenovanja Savjeta jasno su naznačeni u prethodno odaslanom odgovoru.

Sam rad Savjeta jest  utvrđen Poslovnikom koji su donijeli sami članovi Savjeta. Dakako, ukoliko članovi Savjeta budu smatrali primjerenim Poslovnik doraditi, izmijeniti ili nadopuniti, isto će i učiniti, no o tome ne odlučuje ovaj Ured već članovi Savjeta.

Razlozi odabira trojice predstavnika su vam također jasno navedeni u prethodno odaslanom odgovoru, vjerujemo kako vam je njihova aktivnost već i poznata.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Ivana Perkušić, dipl.iur
zamjenica državnog tajnika
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb
Tel: +385(0)1 6444 673
Fax: +385(0)1 6444 688
E-mail: iperkusic@hrvatiizvanrh.hr

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
6 years ago

Uz sve ove nejasnoće tu se niže nis pitanja, poput i ovoga.A, što ako premjer Plenković, nije ni dobio pisanu poruku od svog ureda.Koju su mu poslale, gospođe,- Aleksandra Brnetić i Sonja Breljak.Poput što nije dobio tek kasnije pronađenu poruku.Koju mu je pisla Tomševićeva supruga.

Pod naslovom:’Našli smo mail Tomaševićeve supruge. Potkrala se greška…’

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/nasli-smo-mail-tomaseviceve-supruge-potkrala-se-greska-542647?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=542647&utm_campaign=24sata+Facebook+status – 24sata.hr

Josip Mayer
Josip Mayer
6 years ago

Hrvatsko iseljeištvo je vrlo gospodarski i socijalno naprjedno i osjetljivo tijelo.Pa se čovjek stvarno mora čuditi,nekad i upitati.Zašto naša hrvatska najveća socijalna stranka- SDP, nas ostavlja na cijedilo.Zašto nas ne brani od takovih zabluda.

Na, žalost kako i sami vidimo u našem političkom društvo,još nije razvijena kultura kvalitetnog pisanog razgovora i dogovora putem pošte ili elektrobske pošte.Kao što je to razvijeno u Njemačkoj.Odgovori se ponavljaju.Pa se je na taj način djelovanja i razmišljanja moguće i te kako jako posvađati.Pogotovo kada nam padne na paet pitaje.Možda netko i hoće tako.

Marija
Marija
6 years ago

Ovaj odgovor mogla bih sročiti u nekoliko izreka:
Tresla se brda, rodio se miš.
Na zapadu ništa novo.
Pojeo vuk magare….

OPET NIŠTA KONKRETNO! Ali zato puno o onome što se nije tražilo.

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
6 years ago

Ja nisam u ovom odgovoru našla ništa novoga a što nije pisalo u prvom, ali opet nema odgovora na sva pitanja. Mene i mnoge Hrvate zanima politička pripadnost jer svaki dan sve više stičem dojam da imamo samo jednu političku stranku a to mi je onda isto kao u vrijeme kojega se mnogi sjećaju po negativnom. Čemu onda sva ova procedura kada se već unaprijed zna tko će biti izabram. Ovo je nama u dijaspori mazanje očiju. Po mome mišljenju najpoštenije bi bilo ponoviti imenovanja ali na način da se objave životopisi svih kandidata pa neka onda bira ta dijaspora