SUSRET S NOVIM VELEPOSLANIKOM

012Berlin/ Nakon što je stupio na dužnost, 16. listopada te nakon  predaje vjerodajnica predsjedniku Steinmeieru, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, Gordan Grlić-Radman se pismom obratio predstavnicima hrvatskih klubova, udruženja i misija, te ih pozvao na susret u Veleposlanstvu RH, u subotu, 02. 12. 2017, u 16 sati. 

-Biti hrvatskim veleposlanikom osobita je čast, poglavito u prijateljskoj Njemačkoj s kojom imamo visoko razvijene obostrane odnose. Ova dužnost, dakako, nosi veliku odgovornost kvalitetnog i sadržajnog zastupanja naše prelijepe domovine Hrvatske u Njemačkoj, kao i obvezu daljnjeg unaprjeđenja naših odnosa na svim područjima od obostranog interesa.

U tom pogledu su, zajedno sa svojim kolegicama i kolegama generalnim konzulima, kao i mojim suradnicima u Veleposlanstvu u Berlinu, uložiti sve stručne i profesionalne napore kako bismo Domovinu predstavljali na način koji to zaslužuje.

Dakako, ljubav prema domovini Hrvatskoj se podrazumijeva, budući da je ona glavni pokretač cjelokupnog našega rada i svih naših aktivnosti.

Smatram, medutim, kako ljubav prema Domovini nije dovoljna ako nismo aktivno povezani s Hrvatima u Njemačkoj. Hrvati u Njemačkoj, bilo da su iz Republike Hrvatske ili iz Bosne i

Hercegovine, čine veliki moralni, radni i socio-kulturološki potencijal u promociji hrvatskog identiteta.

Svaki Hrvat u Njemačkoj, na odredeni način, takoder predstavlja svoju domovinu.

 Vjerujem u snagu hrvatskog duha koji nas nikada nije napustio, pa i u najtežim vremenima.

Zbog toga bi mi bilo veliko zadovoljstvo upoznati se sa svima Vama. Rado bih Vam predlozio da se okupimo u Veleposlanstvu u Berlinu, u subotu, 2. prosinca 20t7. s početkom u 16.00 sati,

kako bih Vam se predstavio, ali i čuo vaša mišljenja o bitnim temama koje nas povezuju.

Takoder sam svjestan činjenice raspršenosti Hrvata diljem Njemačke, tako da ću imati razumijevanja ukoliko niste u mogučnosti odazvati se navedenom pozivu, budući da put do Berlina zahtijeva odricanja. Siguran sam da će i kasnije biti prigoda za susrete.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Davorin Krog
Davorin Krog
6 years ago

Gordane

Sve najbolje na novoj duznosti, uz pozdrave iz Svice,

Dino