BOŽIĆNI BROJ ŽIVE ZAJEDNICE

tekst: Adolf Polegubić
Boz naslFrankfurt am Main/ Iz tiska je izašao božićni broj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Od vijesti iz Crkve u svijetu ističe se vijest o povijesnom pohodu pape Franje Mianmaru i Bangladešu. Tu su i brojne vijesti iz Crkve u domovini, od kojih se ističe priopćenje za javnost Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u povodu presude u Den Haagu.

Od važnijih vijesti iz hrvatske pastve u Njemačkoj ističu se vijesti o šestom susretu hrvatskih studenata iz Njemačke, jubilarnoj 20. smotri crkvenih zborova (donose se fotografije nastupa svih četrnaest zborova djece i mladih iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj) te vijest o proslavi pedesete obljetnice Hrvatske katoličke misije Mainz.

Dr. Boris Vulić s KBF-a u Đakovu s božićnim brojem završava ciklus teoloških osvrta o tjelesnim djelima milosrđa, ovoga puta pišući od djelu tjelesnog milosrđa „mrtve pokopati“. Tu je i božićni prilog u kojem je božićna poezija i meditacija.

U božićnom broju su i rubrike za najmlađe „Dječji kutak“ i „Mladi i mediji“, koju je autor dr. Danijel Labaš ovoga puta naslovio „Dostojanstvo 800 milijuna maloljetnika u virtualnom svijetu“. Donose se i personalne promjene u hrvatskim msijama i zajednicama u Njemačkoj, koje su se dogodile u 2017. godini. Na naslovnoj stranici je slika Josipa Botterija Dinija „Sveta obitelj“, akrilik na platnu, 2007.

Delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci u sklopu priloga na njemačkom jeziku piše o božićnim običajima u Njemačkoj i u nekim drugim zemljama. Glavni urednik Žive zajednice dr. Adolf Polegubić Uvodnik je naslovio „U znaku susreta“, podsjetivši i na proslavu 50. obljetnice HKM Mainz, kada je svečano misno slavlje u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića predvodio zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, koji je istaknuo kako hrvatska duša nigdje ne progovara tako lijepo kao u Crkvi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments