PANONSKA PRIČA

prilog: Ante Karačić
downloadIserlohn-Subotica/ Hrvatska likovna udruga CROART iz Subotice organizira u povodu VI. Umjetničke kolonije „PANON SUBOTICA 2017.” izložbu slika svojih članova i gostiju.

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 18. prosinca u 18 sati u Galeriji Otvorenog sveučilišta Subotica.

više

IDUĆEG TJEDNA KONSTITUIRANJE SAVJETA

Od 18.-19. prosinca 2017. godine u Zagrebu će se održati konstituirajuća sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

NAJAVA Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

ured_za_hrvate_izvan_republike_hrvatske1Zagreb/ “Uz izbor predsjednika i potpredsjednika 2. saziva Savjeta, na sjednici će se razmatrati mogućnosti unapređenja i jačanja suradnje na gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i svim drugim poljima između Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njezinih granica. Poseban naglasak bit će stavljen na dio vezan uz mogućnosti unapređenja sustava učenja hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske, mogućnostima suradnje u okviru EU fondova, postupak dobivanja državljanstva i druga statusna pitanja.

više

BOŽIĆNI BROJ ŽIVE ZAJEDNICE

tekst: Adolf Polegubić
Boz naslFrankfurt am Main/ Iz tiska je izašao božićni broj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Od vijesti iz Crkve u svijetu ističe se vijest o povijesnom pohodu pape Franje Mianmaru i Bangladešu. Tu su i brojne vijesti iz Crkve u domovini, od kojih se ističe priopćenje za javnost Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u povodu presude u Den Haagu.

Od važnijih vijesti iz hrvatske pastve u Njemačkoj ističu se vijesti o šestom susretu hrvatskih studenata iz Njemačke, jubilarnoj 20. smotri crkvenih zborova (donose se fotografije nastupa svih četrnaest zborova djece i mladih iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj) te vijest o proslavi pedesete obljetnice Hrvatske katoličke misije Mainz.…

više

VJETAR S JUGA

Igor Petrić
Čuješ li ponekad glasove
koji ne pripadaju ovom svijetu,
ne brini i ja sam ih nekad čuo.

Vidiš li ono što drugi ne vide
ili se samo prave,
ne brini i ja sam nešto slično vidio.

Ako ti se život ponekad čini kao prazna kulisa…

više