PUSTIMO PATETIKU, DJELUJMO

Marin Strmota – primjer političara s obrazom ili nestrpljivi mladi čovjek

piše: Antonio Gavran
Cijela Hrvatska medijska javnost prenijela je uz puno senzacionalizma istup mladog državnog tajnika Marina Strmote koji je na press konferenciji nekoliko trenutaka nakon što je ministrica Murganić predstavila nove demografske mjere, podnio ostavku.

Svojim je istupom taj mladi znanstvenik, jedan od onih rijetkih među tisućama onih koji sve gledaju i šute, svjesno ugrozio vlastitu egzistenciju, egzistenciju svoje dvoje djece, nezaposlene žene i nezaposlenih roditelja kako bi hrvatskoj javnosti još jednom dokazao da smjer u kojem ova zemlja ide, nema ispravnu putanju.

Izrekavši: „Hrvatska umire, ove mjere su folklor!“ Marin Strmota na trenutak je postao heroj vlastitog naroda, onaj koji je prvi uzviknuo: Car je gol!

Poput mnogih povijesnih ličnosti koji su svojim djelima i životom počinili nekakav oblik poslovnog i društvenog samoubojstva za pravdu, za prokazivanje onoga o čemu se šapuće u masama! Nažalost, kolektivna amnezija ih brzo „baci“ na margine i ostanu zaboravljeni.

Ovaj mladi čovjek pobuđuje nadu da još uvijek ima onih hrabrih koji vlastiti obraz izdižu iznad svih materijalnih vrednota. Svojom „nestrpljivošću“ izriče krik svima nama kako je krajnje vrijeme da se nešto poduzme ili Hrvatska kao država u skoro vrijeme neće postojati, njezino stanovništvo odlazi, a nova se djeca ne rađaju.

Marin Strmota danas je svojim činom lupio pljusku cijeloj znanstvenoj zajednici koja šuti i dopušta političarima bez dovoljno kompetencija da kroje sudbinu, ne jednoga pojedinca, već cijelog jednog naroda, uništavajući ga zadnjih dvadeset i sedam godina.

“Kako nas tada spasiti od nas samih?!” rekao je Bruno Bušić u svojoj „proročkoj izjavi“ i zaista potvrdio istu onu priču koja se i danas ostvaruje. Toliki narod gladuje, tolikim se obiteljima dom ispraznio, sva djeca otišla „trbuhom za kruhom“, a mi i dalje slijepo svake četiri godine vjerujemo u „med i mlijeko“ i od lijevih i od desnih.

Koliko je potrebno još Marina Strmota da bi hrvatski narod shvatio kako je krajnje vrijeme da se nešto krene mijenjati.

Nema naših među političarima u ovoj zemlji kaosa. Naši su oni koji čine suprotno od onoga što svakodnevno gledamo! Ostavimo ideologiju po strani i spašavajmo što se spasiti da.

Što više Marina Strmota među nama, veća je mogućnost da Hrvatska dobije svoj status na karti Europe koji joj pripada.

Neka ovaj hrabri mladić bude primjer i poticaj, pokretač promjena, a ne heroj.

Heroja smo se već stotine odrekli!

Nemojmo se samo nadati boljoj Hrvatskoj, pustimo patetiku, djelujmo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta Kopić
Elizabeta Kopić
6 years ago

Šta drugo reći nego Bravo i Čestitam!Slušajući njegovu izjavu imala sam osjećaj da će zaplakati i da mu nije bilo lako kada je govorio o razlogu zašto odlazi.E, moj narode možda ćete se sada probuditi nakon dugog sna koji traje više od 25 godina.

Josip Mayer
6 years ago

Ma kakav heroj,već odlučan čovjek.Na njemu je po demokradskoj volji,kada i kako će započet svoj posao ili dati ostavku. Tu se radi,o ljudskim i moralnim vrjednotama čovjeka.I, kao političara i kao roditelja i obiteljski brižnik,demografske slike budućih naraštaja, koja nam je u Hrvatskoj, vrlo nisko pala.

Nikola Šimić Tonin
6 years ago

Čovjek s obrazom i stavom, dao nam Dragi Bog što više takvih ljudi, on nam vraća vjeru!
Književnik Nikola Šimić Tonin