KO BI TO SVE RAZMEL

I najte misliti da on ima neki bolji program

piše: Zdenka Gleißberg
thumbSvaki dan čekam naše vesti da čujem kaj se bu novoga dogodile, tko bu letil van tko bu zadržal stolicu, tko se bu premjestil s jedne na drugu, i ko bu nastavil i tko se nebu pomakel ni za milimetar.

Posebno Zoranova odoljeva, mora da je praf dobro zalajmana.

Zoran Milanović svaki čas ima nekaj da izlupa, neki dan je rekel, kakvo tajno glasanje, svi moreju glasti kaj hočeju i kakvo skrivanje.

Ali kak drugi nisu bili spremni reći jesu li za ili protif na sav glas, pa je i Zoran promjenil svoju taktiku

I odlučil da se ipak glasa tajno. Ak niste znali onog Slaveka hoće Zoran pod svaku cenu izbaciti, postal je neprijaten.

I sad 50 glasova za I 47 protif, ja prvo pomislila onih 50 za su da Slavek ostane u partiji, e sad nije bilo tak, već baš obrnuto.

To isto kaj i onaj referendum protif  homića, koji su bili protif njih, su glasali za obitelj a oni kaj su bili za homiće glasali su protif,  je i kaj jadni birači i glasači snajdi se u toj gužvi.

Ali naši iz vlade su svi školovani i znaju dobre kak se to dela pa je valjda i sve završile kak treba.

Im se oni s tim partijskim problemima zabavljaju dost duge, i valjda tak misliju nastaviti do sljedećih predizbornih kampanja, jer onda buju valjda složni da hočeju još jen mandat nastaviti.

Apropo stolci onaj bloger Krule nekaj pripoveda da su pol Gorskog kotara ogulili i drvo prodali v Italiju, a oni onda nam lifraju te gotove proizvode, prave talijanske stolce itd..

Pa sigurne, kaj da se Hrvati mučiju s tom proizvodnjom i izradom, najlakše je se poseći i lifraj dalje, čim manje posla  Hrvatima i Hrvatskoj tim bolje.

Svaki dan slušam na vjestima, Slavonija puna komarci, ljudi moliju da ih spase od te plage, ionak niš nema za brati, same bi trebali pomoć te komarce uništiti da moreju počet čistit.

Ali kaj se buju gospoda iz vlade zamarali s komarcima i njihovim brigama, im oni imaju svoje problemčiće, da se srediju najbolje stolce, premjestiju, otkazuju, dokazuju …i kaj sve neznam.

Čudim se da još imaju stolci, jer svaki svojeg drži na riti zeljepljen sa sekundenkleber, ali valjda kupiju nove u Italiji one prave od gorskokotarskog drva, kaj ne.

Sam se pitam jeli nebu ta dvorana za sasjedanje jemput postala premala, za se te stolce.

Kaj sam još čula naši hoćeju prodati prava za bušenje nafte na Jadranu, INA nema penez za to poslije svih tih afera bivšeg predsjednika Sanadera i ostale bande iz njegovih redova.

A zakaj bi se mi i mučili im je to težek posel, bumo rajše pustili Ruse ili Amerikance nek se oni mučiju, oni znaju bolje nek mi srediti mora, kak ono u Meksiku otišla kvragu nafta, flora, fauna, turisti, kome to treba.

Naša vlada  ionak već priperemaju teren na Jadranu, nam više ne treba tak puno ribara, svi koji hoćeju prestati to delati moreju dobiti nekaj penez za svoju brodicu, ili sam ja kaj krivo razmela. Rekla bi to je zbilja vidik u napred, kad se zagadi Jadran onda ionak više nebu trebalo ribara, onda bumo ribu uvozili iz Italije kaj ne.

Turiste bumo isto tam poslali za Italiju ionak je to isto more, zakaj da se mi mučimo sako ljeto iznova, se te goste pogostiti, za nikaj, si penezi koji su za vreme sezone dosezali rekordne sume, poslije sezone su svake godine sve manji, rastopiju se, jer kod nas je i u podsezoni tak vruće da se i penezi rastapaju.

Ponekaj unovčeno u svjetske majstore završi u nekakvom podrumu kak trofeji, jer nije baš pametne se obesiti na zid u salonu, kad dojdeju gosti pa bi mogli i popevati ko ima kakve poznate majstore.

A onaj gospon Karamarko ima saki dan se veće okece od silnog gledanja na gornji grad jel bu konačno i za njega jedan stolec stigel iz Italije, jer onaj Zoranov je bome praf fest na njegovoj stražnjici zalajman.

I taj Karamarko je zbilja strašen čovek, pravi vjernik i voda, se zna i vidi kaj SDP-ovci delaju, ali u svoje redove ne šnjofa, valjda ga strah da se ne onesvesti, kaj ne, tam još bolje smrdi, znate kak onaj stari smrad more smrdeti na kilometre, odmah bi trebal  dezinfekcijsko sredstvo, a sad je baš taj produkt teze nabaviti, se je poslane za Slavoniju I Bosnu…

I najte misliti da on ima neki bolji program kak da spasi Hrvatsku, nee i on se brine za sad kak buju podelili stolce ak na sljedećim izborima dobiju većinu.

U našoj ljepoj Hrvatskoj ne treba nikakav program da dojdeš na vlast, dosta je da znaš kak onog drugog najlakše vrijedati i noge od stolica piliti. Se drugo bumo već nekak sredili, najlakše kaj se more napraviti, prodati i glavnicu zadržati, a kredit i kamate nek plaća narod, kaj ne. Pitam se samo ko?

Pola hrvatskog naroda je već po svetu, a sad bu od one polovice doma opet pol prešlo po svetu za kruhom, i ko bu onda delal doma, pa niko im je lakše prodavati. Ali najte misliti da moreju si prodavati, ne to je samo za izabrane, onih gornjih deset tisuća, ostali buju kopali po kantama za smeće.

Sam se bojim da brzo nebu ni nutri niš za najti, ali možda se onda bumo iz sna probudili i konačno birali prave… naravno samo ak imamo koju pravu.

Za denes je dosta, da vam se ne zavrti v glavi od mojeg čavrljanja, nekak nemrem prestati, stalne si nekaj gruntam ali nikak da najdem svoj mir i rešenje za naše probleme, im bi rade pomogla tim našim Zoranima, Slavekima, Karamarkima kak se se ne zoveju.

Ljep pozdrav iz Berlina,

Zdenka

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damir
9 years ago

Ima jedan vic

Pita Dudek gospodina Milanovića
Gospodine Premijeru tko li je smislio ova naše reforme i
političke odluke, jesu li to političari ili naučenjaki
Političari, moj Dudek, političari.
Sem mislil, da su to bili naučenjaki
oni bi to prvo isprobali na majmunima.