40 GODINA “ŽIVE ZAJEDNICE”

Predstavit će se iseljenički nakladnički pothvat pod zajedničkim naslovom Četrdeset godina „Žive zajednice“: od tiskanoga do mrežnoga izdanja

www.matis.hr
Naslovnica-Uskrs-210x300Zagreb/
Tribina u povodu 40. obljetnice izlaženja „Žive zajednice“ (1978.-2018.) održat će se 5. travnja u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu (Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb) s početkom u 13 sati, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Pozdravne riječi prisutnima uputit će ravnatelj HMI Mijo Marić, prof.; predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku Inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. sc. Pero Sudar i ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. vlč. Tomislav Markić.

O hrvatskoj časopisnoj seriji iz Njemačke od tiskanoga do mrežnoga izdanja govorit će: prof. dr. sc. Danijel Labaš, komunikolog (Hrvatski studiji, Zagreb); delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i ravnatelj Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni vlč. Ivica Komadina i dr. sc. Adolf Polegubić, glavni urednik Žive zajednice, Frankfurt na Majni.

Voditeljica predstavljanja bit će Vesna Kukavica, prof.

Moći će se pogledati svi dosadašnji brojevi „Žive zajednice“.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments