LJETNA PAUZA HRVATSKE ZAJEDNICE BERLIN

Prostorije Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin zatvorene su radi  godišnjih odmora, do 24. 08.2018. godine.

tekst: Sonja Breljak
Download (1)Berlin
/ Godišnji odmor, ljetna pauza, školsko ferije …sve su to izrazi koji asociraju na ljudski odmak od svakodnevne društvene, radne, poslovne ili školske i studentske rutine, dakle, vrijeme u kojemu se, privremeno oslobođeni svakodnevnih obaveza, u jednom, godišnje ograničenom periodu, posvećujemo sebi i onome što nas umiruje, odmara i čini opuštenima, zadovoljnima.

Takav odmor nemaju samo pojedinci već ponekad i ponegdje i cijeli kolektivi, tvornice, organizacije, udruženja. Na tom tragu je i Hrvatska kulturno-umjnetička i sportska zajednica Berlin. Ovo udruženje koje vodi predsjednica Mira Kiš, jedna je od najstarijih zajednica u Europi. Ujedno, i jedino udruženje berlinskih Hrvata koje ima svoje prostorije. U njima se, na adresi Karl-Marx-Str. 204-206, Berlin – Neukölln, organiziraju razne proslave, zabave, druženja, održavaju kulturni događaji, gledaju vijesti ili sportski susreti…

Nakon žive prošlogodišnje jeseni i zime te ovogodišnjeg proljeća i dijela ljeta, evo i zasluženog odmora, pauze i za vrijedne volontere Hrvatske zajednice i za prostor koji održavaju.

Konkretnije, rečeno riječima njihove predsjednice Mira Kiš: – Dragi članovi i prijatelji Hrvatske zajednice Berlin, prostorije su od 01.07. do 24.08.2018. – zatvorene. Želimo vam lijep i ugodan godišnji odmor!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments