VELIKA POBJEDA

Spašeni su! Devet sati nakon što su spasioci ušli u špilju po posljednju četvoricu dječaka i njihova nogometnog trenera, tajlandski mornarički specijalci objavili su ono što je do prije nekoliko dana izgledalo nevjerojatno. Svih 12 malih nogometaša i njihov trener izbavljeni su iz utrobe planine!

Dječaci iz nogometne ekipe Moo Pa, u prijevodu Veprovi, ostali su zarobljeni nakon što su obilne kiše potopile spilju Tham Luang i zapriječile im put. Pronađeni su nakon devet dana mukotrpne potrage, poslije čega je započela velika akcija spašavanja koja je uključila brojne ronioce, stručnjake i volontere iz cijeloga svijeta.

Kad je jučer i posljednji, 13. helikopter, poletio prema bolnici, više od tisuću volontera koji su sudjelovali u najvećoj operaciji spašavanja svih vremena počelo je pljeskati, klicati i plakati od sreće. Agonija djece koja traje od 23. lipnja završila je.

Time je, velikom pobjedom u korist života, završila ova dramatična (i nogometna) bitka koja je posljednjih dana dotakla brojna srca širom svijeta.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments