U PETAK JE FESTIVAL KLAPA U MAKARSKOJ

tekst: Sonja Breljak
mklj-klape_mandoline250817_kaseMakarska/ Kada u petak koji je pred nama, točnije 31. kolovoza, u 20 i 30 svoja vrata otvori ( a učinit će to i nešto i ranije) Ljetno kino uz Makarskoj, započet će 14. po redu Festival klapa uz mandoline i gitare.

Događaj je pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

U natjecateljskom dijelu nastupit će klape: BONACA Šibenik, CONTRA Split, ČIOVO Trogir, KAMPANEL Zagreb, KAŠE Dubrovnik, KUMPANJI Blato na Korčuli, MARINETA Makarska, PUNTAMIKA Zadar, SPALATOS Split, SUBRENUM Župa dubrovačka i TRAMUNTANA Kraljevica.

danko-festNajbolje izvedbe, odnosno klape, birat će ocjenjivački sud i glasovi publike.

Posebni gosti večeri su Ivana Kenk Kalebić i Stipan Popović.

Voditeljica programa je Lejdi Oreb.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 50 kuna dostupne u Turist biro Makarska i Mariva turist Makarska kao i na dan festivala, na blagajni Ljetnog kina od 19 i 30 sati.

Hrvatski glas Berlin rado promiče ovu lijepu glazbenu manifestaciju te se od ove godine, nakon niza godina praćenja Festivala, u njegovoj popularizaciji i promodžbi, priključio i kao medijski pokrovitelj, uz Radio Makarska rivijera, Makarska kronika i portal Makarsko primorje.

U petak, posljednjeg dana kolovoza, vrijedi stići i biti u Makarskoj, u Ljetnom kinu gdje počinje Festival klapa uz mandoline i gitare. Dobar ugođaj i glazbeni doživljaj, zagarantirani su.

danko-fest

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments