ZBORNO DJEČJE PJEVANJE

tekst i foto: Sonja Breljak
003Berlin/ Svijet bi bez glazbe i pjesme bio uistinu tužno mjesto. S njom, i uz nju se raduje i žaluje, plače, smije i moli. Ili, riječima, svetog Augustina: Tko pjeva-dvostruko moli!
U Hrvatskoj katoličkoj misiji i udruženjima koja okupljaju berlinske Hrvate, djeluje više zborova, klapa, pjevačkih skupina. I u sve tri crkve gdje se nedjeljom održavaju misna slavlja na hrvatskom jeziku, djeluju mješoviti zborovi uz koje je molitva i misa punija i potpunija. Prije koju godinu brojna su hrvatska djeca pjevala u Berlinskim mališanima uz glazbenu pratnju Marije Kolak. Kad su porasli činili su to u okviru vrlo aktivnog zbora mladih HKM Berlin kojeg vodi Suzana Smolković.

HKM Berlin nastoji ponovo zainteresirati i okupiti mališane kako u folkloru za djecu tako i u zbornom pjevanju. Odnedavno se započelo i s probama za djecu prije nedjeljnog misnog slavlja u crkvi na Mehringdammu. Početak probe je u 12 sati i traje 45 minuta. Zbor glazbeno prati i vodi Ana Magdalena Begić. I u nedjelju iza nas, svojim su glasovima ispunili crkvu svetog Bonifacija prije početka svete mise.  Lijepo za čuti i vidjeti. Bit će ih uskoro i više, nadamo se.

002

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments