NAGRADA PRIX EUROPA ZA “ŠETNJOZVUK GRADA”

Berlin/ Na prestižnom festivalu Prix Europa u Berlinu, radijska emisija iz ciklusa Oda-birano Prvog programa Hrvatskoga radija “Šetnjozvuk grada – Odjeci Hrvatskog glazbenog zavoda” sudjelovala je u završnici natjecanja u kategoriji Radio Music na kojem je osvojila treće mjesto.

Emisiju su osmislile i ostvarile Lana Deban i Iva Lovrec Štefanović.
Lovrec Štefanović, ujedno i urednica emisije, sudjelovala je u radu žirija te predstavila tu “radiopisnu šetnju kojom ih je vodila muzikologinja Nada Bezić u susretu zvukova i priča, poznatih i manje poznatih likova i glasova između povijesti i mita, sa skrivenim zvukovima škripavoga parketa i sačuvanih glazbi”.

Premijerno emitirana 28. studenog 2017.  priča osluškuje zvukove “od fantastičnog odjeka u velikoj dvorani, do ormara koji čuvaju blago, od žamora prije društvenoga koncerta do tišine prostora koji je do nedavno bio prepun zvukova Muzičke akademije – uz pogled na stare fotografije i pogled na vrijeme glazbe i glazbenoga prostora koje Hrvatski glazbeni zavod kao društvo, zgrada i glazbena duša Zagreba nosi i čuva”.

U radu ovogodišnjeg izdanja festivala Prix Europa kao koordinatorica žirija nagrade Iris sudjelovala je i televizijska urednica Daniela Draštata koja je na zaključku festivala u sklopu televizijskog majstorskog tečaja “Povezati Europu – Odražavati sve glasove” predstavila projekt “Novi susjedi”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments