U NOĆI POD MASKAMA

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

122Berlin/ Vesele, velike i male maske, glazba i ples osvojili su prostore Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice Berlin e.V. na tradicionalnoj zabavi  Maškare 2019.

Bilo je tu likova iz bajke, vila, vještica, pa stjuardesa, plesačica, raznih ptica, buba i ostalih likova stvarnoga i nestvarnoga svijeta. I najvažnije, bilo je veselo!

Sve je, uz voditeljicu programa, potpisnicu ovih redaka, srdačno pozdravila Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice.

Ples i pjesmu na plesni su podij potom najprije donijeli članovi dječjeg folklora Hrvatske zajednice koje vode Ankica Andrić i Ivona Kiš. A potom su prigodne, vesele pjesme “Maškare”, “Tike- tike tačke” i “Život je maskenbal”, zapjevale članice vokalnog sastava “Lastavice” koje vodi Karmen Meić.

Nije se dugo čekalo s nagradama za najljepše dječje maske, da se kome od najmlađih ne bi prispalo, jer večernja su doba, pa su nakon plesa i pjesme, darovi za “najljepšu masku” , na opće zadovoljstvo podijeljeni svoj djeci, jer svi su i bili “najljepši”.

Tako je odlučio ocjenjivački sud u sastavu: Viola Šimić, Kristina Škorić, Zvonko Dužaić, Ivan Vidović, Svjetlana Mijatović i Karmen Meić. Isti sastav je nešto kasnije imao i težak zadatak odlučiti tko ima najljepše i najuspješnije maske od odraslih jer konkurencija je i ove godine bila uistinu jaka.

Plesalo se i plesalo, pa je žiri iz plesa isključivao jednu po masku. Na koncu su ostala tri natjecatelje kojima su i podjeljene prigodne nagrade.

Prvo mjesto ove je godine osvojio Duško Grgić u ulozi šarenog, cvjetnog klauna. Drugo mjesto osvojila je izvrsna, originalna  maska “pustinjskog beduina” Ivana Salopeka a treće njegova supruga, u ovoj večeri “plava vila” Lili Salopek.

Večer je pjesmom još veselijom učinio glazbeni duo Tomi Gelo i Dražen Podoljnjak. A svojom nazočnošću počastila nova, u Berlin netom pristigla, prva tajnica Veleposlanstva Republike Hrvatske, Elizabeta Mađarević.

Ukratko, bilo je veselo, ugodno, raspjevano i rasplesano do duboko u noć, uspješne Maškare 2019.!

Društvu slijedi izborna skupština u nedjelju 03.03. 2019, u 16 sati, na kojoj će se birati vodstvo za novi dvogodišnji mandat Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajedncie Berlin e.V.

143

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments