U NOĆI POD MASKAMA

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

122Berlin/ Vesele, velike i male maske, glazba i ples osvojili su prostore Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice Berlin e.V. na tradicionalnoj zabavi  Maškare 2019.

Bilo je tu likova iz bajke, vila, vještica, pa stjuardesa, plesačica, raznih ptica, buba i ostalih likova stvarnoga i nestvarnoga svijeta. I najvažnije, bilo je veselo!

Sve je, uz voditeljicu programa, potpisnicu ovih redaka, srdačno pozdravila Mira Kiš,

više

ČITAM NEPOŽELJNE

Tiha performativna akcija „Čitam“ u javnom prostoru,
Prostor: Trg bana Jelačića, Zagreb,
Vrijeme: Subota, 16.2.2019. od 10 do 11 sati,

 

tekst: Nikola Šimić Tonin

 

Zagreb/ Sudionici akcije uzimali su po jedan naslov s popisa „nepoželjnih“ za osnovnoškolsku (i/ili srednjoškolsku) lektiru te je čitali na glas (normalnim glasom, bez deranja) u javnom prostoru, raspoređeni na ključne punktove na Trgu bana Jelačića.

.
Akcija „Čitam“ dolazi kao reakcija na trenutni društveni moment u kojem se određeni naslovi za osnovnoškolsku i srednjoškolsku lektiru, prema prijedlogu Ministarstva obrazovanja, stavljaju na …

više

POVRATAK U SYLHET

piše: Filip Ćorlukić… Iz knjige “Moje sjećanje na minulo stoljeće”

Predstavnik u UN.- Dzon se vratio u društvu našeg predstavnika u UN. Upoznali smo se i on mi je rekao da su mi osigurali kartu za popodnevni let u Silhet, te da će mi do tada on praviti društvo.

Otišao sam se još pozdraviti s ambasadorom. Rekao mi je da će nas u slučaju evakuacije u Indiji prihvatiti Austrijanci. Zahvalio sam mu se na lijepom prijemu i pozvao ga da nas posjeti, možda kada uskoro budemo puštali tvornicu u probnu proizvodnju.…

više

OČI MOJE

Sven Adam Ewin
remoteAh, oči moje, vi, što ste azur-plave
U tragovima. To azur više nije,
Kažem pakosno… A oči mi se jave:
Jednom smo bile u cvijetu vodopije!

Nasmijem se. I okrenem se k sebi.
I plaćam danak životu neurednom.
I neću priznat da ipak dao sve bih,
Da oči modre ugledam bar još jednom.…

više