RAZGOVORI UGODNI

tekst i foto: Sonja Breljak   ...foto album
022Berlin/  U povodu posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dr. Mladena Ivanića, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, Željko Janjetović, priredio je prijam u berlinskom Hotelu Grimm´s.

Prijamu su nazočili predstavnici društvenog, kulturnog i sportskog  života, iseljenici porijeklom iz Bosne i Hercegovine te predstavnici  sve tri vjerske zajednice: episkop Sergij Karanović koji je doputovao iz Frankfurta i pop Veljko Grčić iz Berlina, efendija Advan Ljevaković iz Berlina i Pašo efendija Fetić iz Wiesbadena te voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin, fra Frano Čugura i mladi svećenik fra Edvard Sokol.

Gosta iz Bosne i Hercegovine te okupljene na prijamu je  najprije pozdravio ambasador Željko Janjetović.

041Potom je okupljenima nekoliko riječi uputio i predsjedavajući predsjedništva, Mladen Ivanić. Izrazio je “blagi optimizam” u pogledu situacije i perspektive u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je pomoć i zanimanje Njemačke u Bosni i Hercegovini a posebno angažman njemačke kancelarke, Angele Merkel.

039 (2) Kad se mi u Bosni i Hercegovini okrenemo rješavanju životnih, tekućih pitanja, onda prestanu međusobni problemi. Dobro je da je naš narod razboritiji od političara, pa stvari ipak postavi na pravo mjesto. Zadovoljstvo mi je da su ovdje predstavnici sve tri vjerske zajednice, to je jako važno. Vjerujem da će ovo okupljanje, lijepo druženje u međusobnom uvažavanju i ugodna atmosfera,  zahvaljujući i medijima, biti lijep uzor i primjer i drugima i drugdje, rekao je između ostalog Ivanić. Potom je obilazio skupine građana te se zadržao u razgovorima. Bilo je to ugodno druženje i odgovarajući, nepretenciozan susret. Tijekom tjedna, Mladen Ivanić će imati više susreta s predstavnicima njemačke politike.

046 (2)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments