RAZGOVORI UGODNI

tekst i foto: Sonja Breljak   ...foto album
022Berlin/  U povodu posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dr. Mladena Ivanića, ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj, Željko Janjetović, priredio je prijam u berlinskom Hotelu Grimm´s.

Prijamu su nazočili predstavnici društvenog, kulturnog i sportskog  života, iseljenici porijeklom iz Bosne i Hercegovine te predstavnici  sve tri vjerske zajednice: episkop Sergij Karanović koji je doputovao iz Frankfurta i pop Veljko Grčić iz Berlina, efendija Advan Ljevaković iz Berlina i Pašo efendija Fetić iz Wiesbadena te voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin, fra Frano Čugura i mladi svećenik fra Edvard Sokol.

više

FEJZBUK I TETA JANJA

piše: Ivan Tumbas
tumbasEj, kad se sitim poodavni vrimena, ženska čeljad su nediljom  u  posli podne izlazila na sokak pa svaka sa sobom ponela šamedlu  i udri u pripovitku, el moš se kast  plećkanje, koja je šta čula, vidla, jel trevila kakom događaju.

U tim vrimenima mi dica, koji smo prolazili sokakom znali smo da  žene koje  side moramo uvik pozdravljat sa Faljen isus, ljubim ruke, el dobar dan, al nedaj Bože proć a ne javit…

više

ISTOST U RAZLIČITOSTI

piše: Dijana Jelčić-Starčević

dragicaSunoćavalo se. Baršunasti kobalt neba se pretakao u mjesečev sjaj i uranjao u odaju sreće.

Ti si sjedio za radnim stolom i razbijao tišinu tipkovnicom kojom si pretako svoje misli na zaslon računala. Sjedila sam na divanu i listala da Vincievu monografiju i osluškivala tvoje misli brojeći otkucaje slova kojima si rečenicama darivao smisao.

Zidni sat je šaputao odu protočnosti vječnosti, crno- bijeli mačak je…

više

NOVA SURADNJA

Dijana Jelčić- Starčević, naša je nova suradnica u rubrici naslova “Umijeće vremena” zahvaljujući kontaktu i preporuci kolege i prijatelja Zvonimira Mitra, nekadašnjeg urednika portala Croatia.ch

Dijana Jelčić-Starčević je rođena 06.10. 1949 u Sarajevu. Studij  fizioterapije završila u Zagrebu 1974.

Diplomirala kineziterapiju u Zürich-u. U Švicarskoj radila od 1974. do umirovljenja 2012. godine. Uporedo pisala poeziju i stručne radove.

 „Osamnaest crvenih ruža“  Zagreb, 1986.
„Odakle dolazi ljepota“ Zagreb, 1987.
„Mostovi pod kojima se budim“ Zagreb, 2014.
„Nestvarno stvarni“ Zagreb, 2014.

više