PRVO MJESTO ZA EKIPU “LIVNO”

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album


064
Berlin/ U organizaciji SD Croatia Berlin, održan je dvodnevni nogometni turnir, po prvi puta pod naslovom 1. SponsorenCUP 2019.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa: “Livno”, “Cuvaj Chupo”, “Kolak Dachdeckerei”, “Barman”, “Printcenter Kreuzberger”, “Liverpool”, “Ti-Le AG i Cafe Monaco.

Nakon dvodnevnog natjecanja, u polufinalu se se našle ekipe: “Livno” i  “Cuvaj Chupo” te “Printcenter Kreuzberg” i “Barman”.

Prvi polufinalni susret završio je pobjedom od 2:0 za Livno a poslije i drugi pobjedom Printcenter Kreuzberg od 3:1.

Treće mjesto je nakon izvođenja kaznenog udarca, jer je u regularno vrijeme bilo i ostalo – neriješeno, pripalo ekipi Cuvaj Chupo.

045Finalni susret su igrale ekipe “Livno” i “Printcenter Kreuzberg”. Igralo se dva puta po deset minuta. Nešto malo više od dva minuta prije kraj susreta, pri rezultatu 1:1, sudac je svirao prekršaj nad igračem ekipe “Livno” te dosudio dvije minute izlaska iz igre za igrača ekipe “Printcenter Kreuzberg”. Nakon ovog su igrači Printcenter Kreuzberg” u znak prosvjeda, smatrajući odluku sudca nepravednom, odbili nastaviti igru te je susret prekinut i ekipa koja je ostala na terenu, ekipa “Livno”, proglašena je pobjednikom finala i turnira 1. SponcorenCUP SD Croatia Berlin. Unatoč sudskoj presudi, prosvjedu i prekidu susreta, igrači obje ekipe između sebe su se korektno i fer pozdravili i rukovali.

Na kraju dana i ovog turnira dodijeljeni su pokali i nagrade.

088Prvo  mjesto – pokal i 200 eura ekipi “Livno”.

Drugo mjesto – pokal i 150 eura preuzela je ekipa “Printcenter Kreuzberg”.

Treće mjesto – pokal i 100 eura pripalo je ekipi “Cuvaj Chupo”.

Najbolji strijelac turnira je  je Nenad Đukić, ekipa “Livno”

Najbolji golman je Denaj Getovard, ekipa “Cuvaj Cupo”

Najbolji igrač  turnira je Sabit Alimanović, ekipa “Printecenter Kreuzberg”.

Dvodnevni turnir u organizaciji SD Croatia Berlin pratili su brojni posjetitelji i gledatelji, djeca i odrasli, te se uz promatranje natjecanja osam ekipa za titule najboljih, ugodno družili uz roštilj i piće u hladu, pod krošnjama drveća stadiona Friedrich Ebert gdje je i inače berlinska SD Croatia na domaćem terenu.

Ovo je bio prvi SponsorenCUP održan u isto vrijeme kad je nekada bio malonogometni turnir u dvorani na Duhove  i blizu termina nekadašnjeg Turnira svetog Ante. Na naš upit o tome, predsjednik SD Croatia, Josip Begić, zauzet zahtijevnom organizacijom turnira, kratko je prokomentirao: -Željeli smo nešto novo, drukčije a i da malo okupimo sponzore. I odaziv publik je dobar, zadovoljni smo.

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments