VEČERAS PREMIJERA OPERE “JENUFA”

Večeras je u berlinskoj Staatsoper Unter den Linden, premijera opere “Jenufa” u kojoj pjevaju i Evelin Novak i David Oštrek a koju možemo pratiti putem televizije i radija. 

Berlin/ Večeras je velika premijera u Staatsoper Unter den Linden u kojoj pjeva i dvoje Hrvata, sopranistica Evelin Novak i bas bariton David Oštrek.

Na repertoaru je opera “Jenufa” koje je skladatelj Čeh Leoša Janáček. I jasno, pjeva se na češkom.

Istina, u dvorani neće biti publika već zbor koji sudjeluje u predstavi i radi mjera zaštite, ne može biti na sceni, no sve će ljubitelji glazbe moći pratiti preko TV ekrana – 13,02.  u 20:15 – 3SAT kao i preko www.3sat.de i www.staatsoper-berlin.de te čuti od 20:04 preko RBBkultur i 14.02. u 19:05 na BR-Klassik Radio.

više

VIDLJIVOST U DRUŠTVU KROZ BOJE

I korisnici Centra za rehabilitaciju Komarevo (Sisačko-moslavačka županija), sudjeluju na međunarodnom likovnom natječaju kojeg organiziraju Ankica i Ante Karačić iz njemačkog Iserlohna. Ove godine slikaju na temu “Ruke”. Evo što o tom sudjelovanju piše njihova, kako oni kažu, “teta likovna”.

piše: Marijana Petrović Mikulić, likovni terapeut

Centar za rehabilitaciju Komarevo postoji od 2009. godine i od tad se trudimo sudjelovati u različitim aktivnostima, izložbama i likovnim natječajima. Cilj nam je podizanje svijesti i općenito vidljivosti osoba s intelektualnim teškoćama kao i njihovim sposobnostima u društvu.

Kao jedini likovni terapeut u našoj županiji osjećam odgovornost da govorim o njihovim likovnim sposobnostima.…

više