LJUBAV JE LJUDIMA DOM - Hrvatski Glas Berlin

LJUBAV JE LJUDIMA DOM

tekst: Sonja Breljak
foto: Branko Breljak
boz2020Berlin
/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin je organizirala tradicionalnu Božićnu feštu. Uobičajeno, to je prigoda da se zabave i opuste i svi oni koji cijelu godinu vrijedno i volonterski rade. A morale su se i oko ove priredbe složiti vrijedne ruke, kako u kuhinji, tako i kod posluživanja, te izvedbe pripremljenog programa.

Na početku večeri je Lili Vlahov zapjevala poznatu “Ave Maria”. Sve je pozdravila predsjednica Hrvatske zajednice, Karmen Meić, najavivši neke od planova za iduću godinu, poput sudjelovanja na svjetskom festivalu folklora u San Remu.

Zatim su nastupili članovi Velikog folklora Hrvatske zajednice Berlin. Ispripovijedana je božićna priča naslova “Propovijed bez teksta”. Zapjevali su i dva božićna napjeva: “Rodilo ti žito i šenica”  i “Narodi nam se”.

Potom je na pozornicu izišao Ženski vokalni sastav “Lastavice”. Pjevali su i recitirali pjesmu “Dugo u noć” a zatim i “Božić je” koja u refrenu poručuje: “Svim u zemlji hrvatskoj/ svima na svijetu tom,/ Božić je, Božić je/ u srcu mom i tvom/ ljubav je ljudima dom/ i tu je svak na svom/.

U slanju ovakve tople glazbene božićne poruke uz božićnu čestitku Hrvatima širom svijeta, “Lastavicama” su se pridružili i folkloraši te je načinjen video snimak za program Glas Hrvatske, Hrvatske radio televizije.

Božićnoj fešti je u ime Veleposlanstva RH u Njemačkoj nazočila prva tajnica Petra Radić.

Večer je glazbom za ples i igru oživio Damir Kozarić i njegov band.

Publika se lijepo zabavljala.

Već je na ovoj večeri bila otvorena mogućnost rezervacije karata za proslavu Nove godine u Hrvatskoj zajednici Berlin. A i  dalje je!

Cijena ulaznice koja uključuje i večeru, je 45 eura.

Bliže informacije i rezervacije na broj: 0157 333.83 221.

Related Post

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Josip Mayer Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest
Josip Mayer

❤️????????????Hrvatsko iseljeništvo je vjerni svojoj domovini Hrvatskoj,i to je to.❤️????????????