VARIJABLE EKONOMSKIH ZAKONITOSTI U RH

tekst: Marko Jareb

Bilo je jezivo gledati prvi nastavak  dokumentarnog  filma “Opstanak”. Je li se onaj čovjek koji je bio i hrvatski branitelj s pravom zapitao radi čega smo  mi stvarali svoju državu kad svi mladi iz nje odlaze pa i njegov sin?

Nema natječaja u javnim institucijama i ministarstvima na zavodu za zapošljavanje na internetu. Je li se u RH može zaposliti mimo natječaja?

Jedna hrvatska poduzetnica ističe kako samo 10 % ljudi u RH rade posao koji vole te općenito kako je 94% pogrešaka u poslu u RH zbog sustava, a samo 6 % zbog zaposlenika.

Kako to objasniti mladim ljudima? Je li moguće to pomoću FameLab (Laboratorij slave) što ga je British Council organizirao u RH?

To je natjecanje u kratkim znanstvenim prezentacijama. U tri minute morate objasniti neku temu iz znanosti tako da bude zanimljiva i jasna prosječnom srednjoškolcu. Pritom ne smijete imati vizualna pomagala poput PowerPointa, nego isključivo za rad u kazalištima.

Je li se pomoću tih pomagala može objasniti prosječnom srednjoškolcu trenutno  stanje u pogledu ekonomske politike u RH? Je li ekonomija znanost? Koje su joj varijable najvažnije u njenom matematskom simulacijskom modelu?

Koliko je za taj simulacijski matematski model ekonomije u RH važna varijabla: „lijeva ruka desni džep“?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments