POZDRAVI S JUGA

KRONIKA JEDNOG PUTOVANJA    ….Berlin -Grčka -Albanija -Makedonija- Kosovo- Crna Gora -Hrvatska-Bosna i Hercegovina  …

tekst i foto: Anja Breljak

11.03./ Stigli u Thessaloniki. Sunce i 20 stupnjeva 🙂

15.03./ Da vom se javim preko mail, jer sms nisam moglu poslati preko albanske mreze: evo nas u Tirani! Dobro smo, put do sada je bio stvarno zanimljiv i bez problema. putovali smo iz Thessaloniki do Korche na jugu Albanije, pa do Gjirokastre u planinama, gradić koji je pod zaštitom Unesca. Prelijep! Jutros smo krenuli za Tiranu, gdje se jedva snalazimo – ali grad je zaista dobar. usput malo učim albanski: mirupafshim!!!

17.03./Baš sam imala lijepi dan. Proslavili smo večer prije u jednom super kafiću za studente u Tirani. A sutradan smo fino doručkovali, otišli u povijesni  muzej, pojeli pizzu i tortu, pa se uputili za Makedoniju. Stigli smo dakle u Ohrid – jedva nekako. ovdje ostajemo samo jedan dan, sutra idemo za Skopje, pa ćemo onda vidjeti šta i kuda. Dobro nam je, iako sam se već malo poželilja Berlina. I vas!

20.03 ./Stižemo u Prištinu! Skopje nam se uopće nije svidjelo, pa smo se odmah sutradan uputili prema Kosovu. Sutra ćemo dalje za Budvu …

23.03/ Šaljem vam sliku koju sam jučer snimila sa mobitelom. Stigli smo jučer u Ulcinj, a lijepo vrijeme nas je malo zaustavilo. Danas putujemo za Kotor pa za Dubrovnik i onda Mostar …

 

P.S. Kratke poruke naše suradnice Anje Breljak s putovanja od Berlina do Grčke, preko Albanije, Makedonije, Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine …Tako danas pišu mladi!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments