SPLITSKA PROMOCIJA “NINOČKE VASILJEVNE”

tekst: Sonja Breljak

ninaSplit/ U Gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu će u četvrtak, 30. siječnja u 18 sati, pod okriljem pjesničkog projekta Trstih, biti promovirana zbirka ljubavne poezije naslova “Ninočka Vasiljevna”, autora Svena Adama Ewina.

U predstavljanju sudjeluju: Mejrema Reuter, Luči Lončar, Marijan Grbavac, Anđelka Korčulanić, Anđelka Rađa, Mirjana Berka, Vesna Jukić-Oštrek, Nada Vučičić i Elena Gabrić, predsjednica RKD “Izvor”. Moderatorica je Nada Vučičić.

Gradska knjižnica Marka Marulića Split je na adresi: Ulica slobode 2, 21000 Split.

Sven Adam Ewin  je izvanredan pjesnik, javnosti poznat kako preko svakodnevnih online objava poetskih uradaka, tako i preko tiskanih zbirki poezije “Zmijski car”, “175 soneta” i “Poeme”. Prve tri zbirke poezije tiskane su u izdanju Matice hrvatske i VBZ dok je “Ninočka Vasiljevna” u izdanju časopisa “Kvaka” tiskana “na zahtjev” i uz pretplatničko financiranje od strane čitatelje i poklonika pjesnikove poezije.

Pjesnikov plodan rad i obilne objave na društvenoj mreži  koje s jedne strane duboko razotkrivaju pjesnikovu dušu, s druge su strane praćene pjesnikovom potpunom građanskom anonimnošću i pisanjem pod pseudnonimom. Svakom pjesmom i zbirkom čitateljima se doima bližim i prepoznatljivijim a realno uvijek isto nepoznat. To bi bilo i u skladu s pjesnikovim credom: “Čitajte pjesmu a ne autora!”

U ime Hrvatskog glasa Berlin čijeg je Sven Adam Ewin dugogodišnji suradnik, vrlo čitan u rubrici Poezija, svima koji to jesu u mogućnosti, preporučam doći na splitsku promociju “Ninočke Vasiljevne”, prvu nakon zagrebačke premijere s kraja prošle godine.

Uživat ćete u duhovnom bogatstvu i poeziji suvremenog “čarobnjaka riječi”!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments