NOVA KOREOGRAFIJA ZA ĐAKOVAČKE VEZOVE

tekst i foto: Sonja Breljak

SVI 1Berlin/ Završen je trodnevni folklorni seminar u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin.

Seminar je vodio koreograf Marko Maričić, Karlovčanin iz Nürnberga. Tri dana se plesalo i uvježbavalo novu koreografiju predviđenu za ovogodišnji nastup folklora Hrvatske zajednice Berlin na folklornoj manifestaciji Đakovački vezovi koja se održava prvoga vikenda u sedmom mjesecu.

KARMENPodsjećamo, Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin predvođenoj predsjednicom Karmen Meić, odobrena su, od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, financijska sredstva za održavanje stručnog folklornog seminara, nabavku nošnji i sudjelovanje na Đakovačkim vezovima 2020. godine.

Netom završenim seminarom bili su vrlo zadovoljni članovi folklora kao i voditeljica folklora Hrvatske zajednice Berlin, Ankica Andrić koja će u susret Đakovačkim vezovima, nastaviti s folklorašima uvježbavati upravo naučenu koreografiju.

Kako je protekao seminar pitali smo i njegova voditelja, koreografa Marka Maričića.

ANKICAKoreografija koju smo radili zove se “Plesovi sela Rečice kod Karlovca”. U koreografiji se nalaze tri plesa. To su: Pokupski svatovski drmeš, Rečićka đikalica i Rečički drmeš. Za mene kao koreografa, novo mjesto, novi ljudi, novi izazovi i svakoj grupi se moraš prilagoditi na određeni naačin. Moram reći, ova tri dana u Berlinu bila su jako ugodna. Vikend je bio lijep, produktivan, s puno pozitivnih ljudi s kojima se nadam nastaviti i dalje  i suradnju i druženje.  Kad me po završetku seminara pitaju, kako si zadovoljan s nama, ja odgovaram da nije bitno kako sam ja zadovoljan s vama nego je bitno kako ste vi zadovoljni sa mnom. Nadam se da su u Berlinu zadovoljni i da ćemo još surađivati, rekao nam je, nakon trodnevnog folklornog seminara, njegov voditelj Marko Maričić.

SVI

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments