ODLAZE LJUDI

 

piše: Sonja Breljak
ja
Berlin/ Ljetni mjeseci u kojima veliki broj naših ljudi provodi godišnji odmor izvan Berlina većinom u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, bliže se kraju. Istina, moj godišnji odmor, fokusiran za kraj kolovoza tek dolazi, ali već se s početkom škole (koja je ove godine počela neuobičajeno rano), osjeti pojačana živost grada pa i popunjenost i crkvenih klupa za nedjeljnih misa kao i za netom obilježena blagdana Velike Gospe.

Mjesec iza, taj topli srpanj i kolovoz donio je i lijepih i tužnih stvari. …

više

ŠKOLA ZA ŽIVOT

piše: Igor Matijašić
Polako se bliži početak rujna i „start“ nove školske godine koja bi trebala donijeti odgovore na podosta pitanja.

Je li to samo još jedna u nizu reformi koju će zaustaviti već prvi sljedeći izbori (kao što ističu neki) ili se zaista radi o pokušaju da i naši učenici budu ukorak s vršnjacima iz cijeloga svijeta?

Iako nas vrsni mladi robotičari (primjerice), iz godine u godinu oduševljavaju medaljama s razno-raznih međunarodnih …

više

“KRILA OLUJE” U ŠVICARSKOJ

Zürich/ Ako ste u Švicarskoj i ne baš daleko od Züricha, a zanimaju vas zrakoplovni mitinzi, pogotovo kad između ostalih nastupa i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”, imate priliku vidjet ih u zrakoplovnoj bazi Mollis kod Züricha.

Članovi akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” nastupit će na međunarodnom zrakoplovnom mitingu “Zigermeet 2019” 17. kolovoza u švicarskoj zrakoplovnoj bazi…

više