POČINJE HRVATSKA NASTAVA

djecaBerlin/ Od ponedjeljka 7. rujna započinje nova školska godina i za polaznike Hrvatske nastave u njemačkom glavnom gradu.

Učenike će na redovitim i uobičajenim lokacijama, dočekati učitelj Mladen Balent koji je predavao i prethodnih godina te nova koordinatorica, Gordana Kešina.

Sve detaljnije informacije o Hrvatskoj nastavi u Berlinu mogu se pronaći na web stranici www.hrvatska-nastava-berlin.de.…

više

MOJ PONOS

Pismo jedne majke čiji sin ( u tekstovima naš Junak) ima cijeli niz ozbiljnih dijagnoza …Asperger, astma, govorna mana, srčana mana, Tibia vara, PTSP …
Znate kako kažu: “Šutnja je zlato “, “Istina boli”. Da, istina boli i rijetko ju netko kaže u lice, govore vam ono što vi želite čuti .
I ja sam godinama voljela slušati samo one dobre stvari, ali su moji poznanici meni u lice sipali ružne stvari .
Nisam se svađala, kupila sam u sebi i dobro i loše, nije mi bilo lako. Moji najmiliji su mi znali reći da sam popustljiva i da se ne znam svađati. To nije dobro, znam, ali ja se ne mogu promjeniti i kada bi trebala pokazati zube ja se povučem.

više

OLIMPIJADA STARIH SPORTOVA

Usred ravne Slavonije, olimpijski stijeg se vije!

tekst i foto: Slavko Žebić
ZEBICBrođanci/ Stihovi su to pjesme „Geslo Olimpijade“ u Brođancima, nevelikom ali lijepom selu pokraj Bizovca, nedaleko Osijeka, koju je 1976. godine skladao prof. Hugo Borenić a prvi puta ju je ispjevao u Brođancima oktet HNK-a iz Osijeka, koncem kolovoza te iste godine.

Dok pišem ovaj tekst, nedjelja je, 30. kolovoza 2015., zvuci ove pjesme čitavoga prijepodneva odzvanjaju pitomim…

više