FERDO NA PUTU SLAVE

Pisali smo već o izuzetnom Ferdi Crnogorcu. U reportaži „Jedan život malo je“, osvrnuli smo se na izvanredne aktivnosti ovog povratnika.
Zato nas nije iznenadila, ali nas je jako obradovala vijest da je Ferdo Crnogorac na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi osvojimo zlatnu medalju u kategoriji izuma na području korištenja alternativne energije.
Ferdo je usavršio svoj „Fernando-sistem“, koji omogućuje prijenos energije valova i to ne samo pri dizanju nego i pri spuštanju.
Osim ovog globalnog korištenja, njegov sustav omugućuje korištenje energije i u malom. Neiskorištena energija, koja se izgubi u brojnim teretanama, može se …zahvaljujući Ferdinom pronalasku pretvoriti u električnu.
Prvi funkcionalni uređaj Ferdo je napravio na način uradi sam. Zahvaljujući spretnim rukama i izuzetnim zanatskim sposobnostima. Ipak to nije rješenje za budućnost, pa Ferdo traži partnere, kako bi se uređaje moglo proizvoditi industrijski.
Također mu je posebno stalo da izum ostane u hrvatskim rukama. Nažalost …nekih posebnih zanimanja iz Hrvatske baš i nema. Sve ozbiljnije ponude dolaze iz inozemstva.
Preslika je to općeg stanja u Hrvatskoj i hrvatskog mentaliteta općenito. Dopustit ćemo opet da nam ideje odu u inozemstvo, a nakon toga ćemo ih za skupe novce uvoziti.
Ferdo Crnogorac pozdravlja čitatelje „Hrvatskog glasa Berlin“, zahvaljuje nam se da smo o njemu pisali ranije.
Danas je Ferdo tražena osoba od kolega iz svih hrvatskih glasila. Međutim, nije zaboravio stara prijateljstva.
U ime svih nas čestitamo Ferdi i želimo mu puno sreće u traženju hrvatskih partnera. A ako izum ipak ode u tuđe ruke, znamo da nam ostaje naš dragi prijatelj, izuzetni Ferdo Crnogorac.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Neka naš Ferdi

primi iskrene čestitke i od mene i puno uspjeha u traženju dobrih patnera.