PREDSTAVLJEN “OTOK” DARIJE MATAIĆ AGIČIĆ

U Đakovu je predstavljena kniiga “Otok”, autorice Darije Mataić Agičić. Knjigu su predstavili Borislav Stipić i Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih pisaca.

Priče o otocima Darije Mataić Agičić objavljivao je svojevremeno i Hrvatski glas Berlin  u rubrici naslova Darijine priče”. 

Brodska gradska knjižničarka, profesorica književnosti i magistrica ekonomije, plodna i elokventna kolumnistica Brodskog lista, Brodskog traga, Radio Slavonije i portala SBperiskop, senzibilna spisateljica eseja i književnih prikaza, agilna voditeljica književnih radionica i susreta te poetskih večeri..suatorica Leksikona brodskih pisaca (2016.)… Sve to i još ponešto (majka, Ličanka podrijetlom i Slavonka srcem, prijatelj i snažna Žena..) – to je  Darija Mataić Agičić (SB 1968.)… Autorica i poetičnih 8 priča o sjetnim ljetovanjima na hrvatskim otocima, usamljenosti, ljubavi i ljepoti..

Otok, ali i svjetionik što zrači istančanim poznavanjem knjiških kanona kojima dodaje svoje more nostalgičnih priča koje vas znalački uvlače u životno-bajkoviti ugođaj, duboko proživljeni spoznajni spleen Jadrana i Save”, riječi su profesora i knjižničara Hrvoja Miletića.

Očekuje se skoro predstavljanje knjige “Otok” Darije Mataić Agičić i u Slavonskom Brodu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments