“POP” U SPLITU

Splitska promocija romana “Pop” Edija Matića

prilog: Nada Vučičić

Split/ MFK – Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koji se održava u Splitu, u dvorani Gripe, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita četvrtu godinu za redom.

U carstvu više od 10 000 ponuđenih knjiga, uz stroge mjere zaštite od virusa Covid 19 i uz poznata lica koja svoju ljubav za književnost nesebično pretaču u rad za ljubitelje lijepe riječi, odražaju se radionice za djecu, promocije novoizdanih knjiga i susreti s autorima.

Tako nam je 5. rujna (subota) predstavljen novi roman poznatog splitskog autora Edija Matića naslova “POP”.

Marina Vujčić je uredila Edijev roman i govorila o njemu a Tanja Mravak (pričalica i književnica) je vodila razgovor. Prikazan je i isječak filma snimljen za promociju koji je izazvao oduševljenje i nadu u prisutnima kako bi mogli dobiti jedan novi hrvatski film zagarantiranog uspjeha.

Autor “Popa”, Edi Matić, pričao je o nastajanju romana, raspravama s otočkim dobrim znalcima olovu liganja (obitelj Barbarić) o istraživanju materijala za roman, scenama ljubavi i seksa ( za ove druge, kaža, urednica je kriva) o cvrčcima i humoru kojim roman dobiva dodatnu svježinu.

Kao i uvijek nakon promocije, slijedi potpis autora, no, moram naglasiti da smo autora imali ali knjiga je bilo premalo. Rasprodane su odmah.

Dan ranije, Slobodna Dalmacija je nagovijestila veliki interes za promociju splitskog autora (u intervju- u s njim, no izdavačka kuća Hena (izdavač romana) nije računala s tim pa znatniji broj knjiga čeka drugu promociju, a može se i naručiti od izdavača direktno.

4. rujan Slobodna Dalmacija piše –  „

„Novi roman splitskog pisca (fotografa, pjesnika, dizajnera, poduzetnika…) Edija Matića po prvim naznakama već je, i prije službene promocije – a ista će se zbiti večeras u sklopu Mediteranskog festivala knjige na Gripama – dobrano uzbudio publiku. Riječ je o uratku koji – počinje od kraja, kad su već razotkrili glavnog protagonista, zaštitara iz Zagreba koji se skrivao na (izmaštanom) otoku, i to pod svećeničkom haljom!“

Ovo je četvrti roman splitskog autora Edija Matića koji je i fotograf umjetnik, pjesnik, dizajner, poduzetnik i Čovik – kako Splićani nazivaju one dobre i izuzetne ljude…

Peti roman je u pripremi, čuli smo od autora i obradovali se!

Čekamo film “Pop” –  i novi roman ovog izuzetnog autora.

I svakako, peti Mediteranski festival knjiga sljedeće godine.

Jer to je zaista posebno lijepa i bogata  FEŠTA u Splitu!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments