JESENJE PREPORUKE OKO KORONAVIRUSA

Berlin/ Njemački Institut Robert Koch (RKI) je sa popisa rizičnih područja za širenje koronavirusa skinuo Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju.

Tako se na njemačkoj “crvenoj listi” još uvijek nalaze Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska, Splitsko-dalmatinska i  Virovitičko-podravska županija.

Rizičnim područjima Njemačka smatra ona u kojima je u posljednjih 7 dana bilo više od 50 novoinficiranih na 100 tisuća stanovnika.

Inaače, Robert Koch institut informira i kako je aktualno povećan broj novooboljelih od koronavirusa u Njemačkoj. Ukupno je 289.219 laboratorijski potvrđenih slučajeva COVID-19,
uključujući 9.488 smrtnih slučajeva povezanih s bolestima COVID-19. Brojne epidemije povezane s COVID-19 i dalje se javljaju u cijeloj zemlji na razne načine, posebno su uočene u vezi s proslavama u obiteljima i okupljanjima među prijateljima, u staračkim domovima, bolnicama, objektima za tražitelje azila i izbjeglice i ranim drugim društvenim prostorima.

Premijerka Merkel je preporučila građanima, jesenje praznike provesti u Njemačkoj ili kojoj drugoj bližoj europskoj destinaciji s povoljnom epidemiološkom situacijim.

Jasno, na snazi su i dalje epidemiološke mjere, ograničenje javnih i privatnih okupljanja, održavanje razmaka, dezinfekcija i pojačana higijena ruku te obaveza nošenja zaštitnih maski u javnom prijevozu i trgovačkim centrima. Odlukom Berlinskog senata uvodi se i obaveza nošenja zaštinih maski u upravnim, državnim i javnim zgradama.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments