ONI SU STUP DRUŠTVA

 

prilog: Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin

Likovno-literarni natječaj kojeg organiziraju Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, uz suradnju Matice hrvatske za Ruhrgebiet i medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog glasa Berlin, traje od kraja veljače. Dakle, još ima vremena za likovne ili literarne radova vrijednih hrvatskih mališana širom svijeta.

Na natječaj se ovih dana javila i mala škola iz Vira kod Posušja. Ovo “mala škola”, nigdje tako ne odgovara kao u ovom slučaju. Naime, ta “mala škola” ima tek sedam učenika, pet u četvrtom i dvoje u prvom razredu.

Šaljući radove svojih učenika, njihova učiteljica, Mirjana Đerek, prof. razredne nastave, napisala je sljedeće:

“Evo, već četvrtu godinu sudjelujemo na Vašem i našem natječaju. Rezultati nisu izostali, što nas je dodatno motiviralo da pratimo natječaje i redovito sudjelujemo.

Mi smo učenici Osnovne škole Franice Dall’era iz Vira, Područni odjel Dubrave, općina Posušje.

Ove godine učenici 1. i 4. razreda, odlučili su nacrtati likovne radove na zadanu temu “Ruke su život, glazba, ljubav…

Svojim radovima vrijedni učenici su iskazali veliko srce i ljubav prema domovini, obitelji, našem narodu, vjeri i molitvi, a to su uistinu i najveće vrijednosti u životu.

Iako je cijeli svijet zatečen pandemijom, zaključili smo da se ne smijemo predati, trebamo ići dalje, raditi i osvajati najviše vrhunce. U svemu tome, učenicima je potrebna pomoć i podrška svih nas, jer oni su stup društva. Srdačan pozdrav Mirjana Đerek, prof. razredne nastave.”

Lijep primjer učenika iz Vira i lijep poticaj i drugim mališanima sudjelovati na ovom natječaju. A, i vi stariji, učitelji, roditelji, potaknite ih, ohrabrite, gradit će to njihovo samopouzdanje i volju za sudjelovanjem i napredovanjem.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments