POZIV NA GODIŠNJU SKUPŠTINU I LITERARNU TRIBINU

prilog: Ivica Košak

Hrvatska kulturna zajednica/ Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden organizira literarnu tribinu u povodu Međunarodnoga dana materinskog jezika u nedjelju, 21. 02. 2021. s početkom u 17:00 sati.

Literarna tribina će biti organizirana kao video-konferencija na adresi https://t1p.de/vziz

Književnica Bojana Meandžija predstavlja roman “Trči! Ne čekaj me…“…

više

USKORO – “POVEDI ME ZA RUKU, DIDA”

Najavljujemo novu zbirku poezije Svena Adama Ewina, naslova “Povedi me za ruku, dida”!

Sven Adam Ewin – pjesnik pod pseudonimom, nepoznata građanskog identiteta, skriven iza lika Michelangelova Davida, intrigantni lik suvremene hrvatske poezije, obavljuje na društvenim mrežama, komunicira s čitateljima, nakladnicima, profesorima, kritičarima … ukršta “pjesničke mačeve” s davno prošlim poetskim likovima i suvremenicima i izdaje zbirku za zbirkom.

Na tisuće stihova slijeva se iz izvora koji je umjesto lika i lica ponudio poruke …

više

ONI SU STUP DRUŠTVA

 

prilog: Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin

Likovno-literarni natječaj kojeg organiziraju Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, uz suradnju Matice hrvatske za Ruhrgebiet i medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog glasa Berlin, traje od kraja veljače. Dakle, još ima vremena za likovne ili literarne radova vrijednih hrvatskih mališana širom svijeta.

Na natječaj se ovih dana javila i mala škola iz Vira kod Posušja. Ovo “mala škola”, nigdje tako ne odgovara kao u ovom slučaju. Naime, ta “mala škola” ima tek sedam učenika, pet u četvrtom i dvoje u prvom razredu.…

više

PANONSKI JE MORNAR OTPLOVIO…

piše: Martina Budimir

Dugo se nisam hvatala virtualnog pera. Život nas je zatvorio u sebe. Kao što mi je kolumna, za koju većina onih koji me poznaju, niti ne zna, nekad služila kao ispušni ventil, svojevrsna autopsihoterapija, tako sam se u posljednje vrijeme okrenula svom nekom zatvorenom svijetu. Život je opet stisnuo pauzu, ovoga puta svima.

Nakon užasno napornog i ne baš najljepšega tjedna, popodne sam nakon …

više