FESBOVSKI USPJESI

tekst: Marko Jareb

Često mi padnu na um dani provedeni na FESB-u ( Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split ) i radujem se svakom uspjehu “Fesbovaca”. Naročito me raduje ukoliko mogu pročitati nešto što su objavili profesori ili studenti s FESB-a. No, moj je dojam kako je premali interes većine polaznika FESB-a da pročitaju ili čuju ono o čemu sve pišu i govore pripadnici “FESB” tima.

Ja sam znao reći svojim kolegama s FESB-a da nema novaca kojima se može platiti sve ono što smo prošli za vrijeme studija na FESB-u. Međutim, samo su uporni, pored nadarenosti malog broja studenata, išli naprijed na FESB-u i ta upornost koju smo dobili na FESB-u je po meni najveća vrlina svih koji su završili FESB. Osrednji studenti s FESB-a, kad bi se prebacili na FER bili su među boljim studentima.

Čitam u različitim tiskovinama o mnogim svjetskim nagradama i priznanjima FESB-ovcima. Vjerujem kako bi svaki tim sastavljen od FESB stručnjaka riješio svekolike probleme koji se pred njega postave. Za FESB timove nema neriješivih zadaća. No, malo je FESB stručnjaka prisutno u javnom životu RH. Treba ih više angažirati u društvenom, gospodarskom i inom diskursu RH. Svakako bi to bio jedan od putova kako RH dovesti do položaja koji su zauzeli “Vatreni” ( u Rusiji ) i u ostalim područjima.

U to svakako spadaju i knjige koje su objavili znanstvenici s FESB-a, kao autori ili koautori kod uglednih svjetskih nakladnika.

Za svoj roman „Trg kamenih mlinova bb“, koji je može naručiti putem web knjižare, www.webknjizara.hr, među ostalima sam zahvalan i  radi studiranja na FESB-u što je iznjedren.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments