AMERIČKI PROGRAMI STUDIRANJA U HRVATSKOJ

tekst: Marko Jareb

Američki studenti koji stječu znanja za poslove u  IT industriji od prvih predavanja i laboratorijskih vježbi usvajaju praktična znanja u MS Windows, UNIX i Mac OS X okruženju. Također se osposobljavaju za različita informatička, računalna te poslovna područja.

Posebna se pozornost posvećuje  razvoju web i mobilnih aplikacija, programiranju u Javi, C i PHP programskim jezicima, upravljanju bazama podataka, upravljanju sistemskim sustavima te usmjerenost prema budućim trendovima kao što su Cloud, Social Mobile, Big Data, NoSQL, Internet of Things i slično. Specifičnost im je i to što  imaju obvezu odraditi minimalno 800 sati stručne prakse.

Kao završeni IT stručnjaci osposobljeni su za dizajniranje i razvoj programskih podrški, razvijanje i dizajn web i mobilnih aplikacija, upravljanje bazama podataka te mrežnim računalnim sustavima. Sve se to može postići još od 1992. na RIT Croatia u kampusima u Dubrovniku i Zagrebu, koji su dijelovi Rochester Institute of Tehnology sveučilišta u Americi, koje spada među deset najvećih njihovih privatnih studija.

Sva predavanja se održavaju na engleskom jeziku. Diploma koju dobivaju studenti na RIT Croatia je analogna američkim diplomama na istom studiju i završeni IT stručnjaci mogu posao dobiti širom svijeta. Školarina u RIT Croatia je nešto manja od 6.000 eura. 60 % studenata studira uz pomoć stipendija.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments